Chris O'Neills ilskna markering – orden bryter mot kungliga regeln

Prinsessan Madeleine och Chris O´Neill sommaren 2019

Chris O'Neill har tydligt markerat att han inte vill tillhöra den svenska kungafamiljen, han har istället valt sin egen väg. Och även om han för det mesta håller en låg profil finns det tillfällen som prinsessan Madeleines make ilsknat till och gjort tydliga markeringar – som brutit mot de kungliga reglerna.
Slå på ljud

Chris O’Neill må vara gift med prinsessan Madeleine, men han har ett flertal gånger visat att han inte är intresserad av att tillhöra den svenska kungafamiljen.

I samband med bröllopet tackade han nej till en prinstitel, ett beslut han senare i en intervju med magasinet King motiverade med att han inte har det i sitt dna.

– Jag är inte född i någon kungafamilj. Jag är Christopher O’Neill, min far var Paul O’Neill. Han var en familjefar som hade sin egen identitet, arbetade hårt och lyckades bra med det. Jag ansåg att det var viktigt att bibehålla samma förhållande till honom som jag alltid haft, först och främst, sa Chris O´Neill.

”Är en smärtsamt okunnig människa˝

Kunglig titel eller ej, Chris är gift med en prinsessa och enligt sed och etikett uttalar sig aldrig kungliga medlemmar om exempelvis politik. Det är en regel Chris bröt mot för tre år sedan när han ilsknade till efter den amerikanska presidentvalet.

”Å alla sunda amerikaners vägnar är jag väldigt ledsen för vår skamliga presidents handlingar. I dag är det sorgligt att vara amerikansk medborgare. Herr president, du är en smärtsamt okunnig människa. Du kommer vara orsaken till våldet och hatet som du säger att du skyddar oss från. Du har varken förnuft eller känsla, sir”skrev Chris enligt Aftonbladet. 

Sedan nästan två år tillbaka har Madeleine och Chris valt att flytta tillbaka till USA med sina barn prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne. Där lever familjen ett anonymt liv i Florida, samtidigt som Chris arbetar hårt.

Nya livet för prinsessan Leonore

Familjen valde att lämna Sverige under mystiska förhållanden under sommaren 2018 och det verkar som att de planerar för en framtid på amerikansk mark. I höst börjar äldsta dottern Leonore skolan och det kommer att ske i USA.

Leonore uppges också enligt insatta källor vara orsaken till att kungen hösten 2019 avslöjade att han tagit beslutet att Madeleine och prins Carl Philips barn skulle uteslutas ur kungahuset. Om barnbarnen hade fortsatt vara officiella medlemmar av kungahuset hade Madeleine och Chris tvingats planera en flytt till Sverige, då kungliga medlemmar enligt lag ska gå i svensk skola.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!