LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Chocken: Därför hoppar prins Nikolai av militärutbildningen

11 okt, 2018 
Malin Ljung
Prins Nikolai hoppar av militärutbildningen
Prins Nikolai chockar alla med att hoppa av sin militärutbildning – efter bara två månader. Nu uttalar sig hans mamma, grevinnan Alexandra, om orsaken bakom det plötsliga beslutet.
Annons

I augusti påbörjade danska prins Nikolai, 19, utbildningen som reservofficer. I två år skulle han gå i sin fars fotspår, men nu meddelar det danska hovet att Nikolai överraskande nog har valt att avbryta militärutbildningen.

Enligt Svensk Dam, som var först att rapportera om det, så är det danska folket förvånade och beskedet är något chockerande. Samtliga män i den danska kungafamiljen har nämligen utbildats inom det militära.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det är prins Nikolais eget beslut, och prins Joachim och grevinnan Alexandra stöttar prinsen, säger det danska hovets informationschef Lene Balleby.

Prins Nikolai har förvisso tidigare talat om att utbildningen till reservofficer inte var hans egen vilja fullt ut, istället ska han ha känt stor press från den danska kungafamiljen.

– Det var en önskan från familjen att jag åtminstone genomförde värnplikten, berättade prinsen i en intervju med Euroman.

Då talade han även om att hans dröm var att utbilda sig vid ett vanligt universitet.

Annons

Nikolai har det senaste året dessutom gjort stor succé på catwalken för stora modehus. Han har bland annat varit modell för Burberry.

Orsaken till den abrupt avbrutna utbildningen ska ha varit Nikolais fullt ut och hans mamma, grevinnan Alexandra, har uttalat sig till tidningen BT via sin sekreterare Lisa von Wildenrath Løvgreen.

Prins Nikolai tog i början studenten från Herlufsholm skole och hela familjen var där för att fira den stora dagen. Men det var inte bara kunskap som Nikolai fann under sin skoltid, utan även kärleken. Sedan en längre tid är han nämligen tillsammans med flickvännen och skolkamraten Benedikte Thoustrop, 19.

Grevinnan Alexandra har tidigare uttalat sig om sin svärdotter och har bara haft lovord att säga om henne:

– Benedikte är en fantastisk flicka som vi är glada över att ha fått lära känna.

Enligt de senaste uppgifterna har prinsens flickvän dock lämnat Danmark. Nu studerar hon nämligen i Frankrike. Huruvida Nikolai kommer spendera tid med henne efter sitt studieavbrott framkommer inte, däremot hävdar mamma Alexandra att han kommer arbeta som modell fram tills nästa år då han ska söka en ny utbildning.

Har du sett trailern till nya dokumentären om drottning Elizabeth?

FOTO: TT

Annons