Carl Philips chock efter händelsen med David Sundin

Den folkkära tv-profilens historia föll inte Carl Philip i smaken.
Nu berättar David Sundin om den dråpliga händelsen.


Slå på ljud

Komikern David Sundin, 44, är inte rädd för att bjuda på sig själv. I tv har han roat oss i tittarsuccén Bäst i test med Babben Larsson, 63, och i år fick han äran att leda Melodifestivalen tillsammans med Lina Hedlund, 42, och Linnea Henriksson, 33. Tittarna har de senaste åren också blivit bortskämda med att skratta åt det David säger och gör.

Men ibland blir det uppenbarligen för mycket av det goda. Det berättar han i sitt sommarprat. Och i det här fallet var det ingen mindre än prins Carl Philip, 41, som inte verkade uppskatta komikerns historier.

– Har jag berättat för dig om när jag berättade för prins Carl Philip om när min ena testikel blev stor som en mindre citrusfrukt. Inte? Okej. Det föll sig som så att jag var på en middag, och på den här middagen, till mitt vänster, satt ingen mindre än prins Carl Philip. Ja, den prins Carl Philip, säger David Sundin i programmet.

Han förklarar att han såg middagen som en möjlighet att imponera på prinsen.

– Här hade jag plötsligt en kanonchans att bli nära vän med en kunglighet. Tänk va, allt kul vi skulle göra, jag och prinsen, berättar David.

Programledarna Lina Hedlund, David Sundin och Linnea Henriksson under SVT:s presentation av de artister som ska tävla i Melodifestivalen 2020.

Lina Hedlund, David Sundin och Linnea Henriksson hyllades för sina programledarinsatser i Melodifestivalen 2020.

Carl Philips diss mot David Sundin

Men det gick sådär med den vänskapen.

– Det var alltså här och nu, på den här middagen jag skulle etablera en livslång vänskap. För att lätta upp stämningen, och samtidigt berätta lite om mig själv så sa jag helt enkelt, som jag brukar. ”Har jag berättat för dig om när min ena testikel blev stor som en mindre citrusfrukt?”. ”Nej, det har du nog inte, sa prinsen”. Vilket var superrimligt, vi hade ju aldrig setts innan!

David Sundin frågade om Carl Philip ville höra den långa eller korta version, och prinsen ska artigt bett om att få höra den lite fylligare versionen.

Men enligt David ska historien inte ha fallit Carl Philip helt i smaken. Det upptäckte han om inte annat efter att middagen var över.

– När vi hade ätit upp maten började folk mingla runt lite, och jag gick till baren och köpte öl. En till mig och en till min nyvunne vän. Men när jag vände mig om var prinsen borta. Prinsen hörde aldrig av sig till mig efter det här, och faktum är att vi inte har haft någon som helst kontakt sedan dess.

David Sundin avslutar sitt sommarprat med att säga att en av alla historier han berättat faktiskt är fejk, vilket fått vissa lyssnare att tro att den om Carl Philip är påhittad. Men via sin producent bekräftar David för Expressen att mötet med prinsen har hänt.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!