TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Carl Philip och Sofia: Det är jobbigast med att vara kunglig

02 nov, 2017 
AvJoakim Almén
I en ny intervju i tidningen Kupé öppnar prins Carl Philip och prinsessan Sofia upp om hur vardagslivet som kunglighet egentligen fungerar – och det jobbigaste med att vara kunglig
Annons

Prins Carl Philip, 38, och prinsessan Sofia, 32, har haft en späckad tid efter att lillprins Gabriel fick se världens ljus för drygt två månader sen. Tillvaron som tvåbarnsföräldrar är nu en verklighet för prinsparet. I en ny intervju i tidningen Kupé öppnar nu de både upp om hur familjelivet som kungligheter fungerar – och vad som är det jobbigaste med att vara en kunglighet.

På den direkt frågan om vad som är jobbigast med att vara kunglig svarar Sofia först:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Att folk kan ha förutfattade meningar om oss. Carl Philip fyller i med ett exempel.

– Ett konkret exempel är ju min dyslexi. Innan jag gick ut med min diagnos blev jag ganska hårt kritiserad, men efter att jag började prata om min dyslexi blev förståelsen för den och för mig annorlunda. Och jag får så mycket uppskattning från såväl barn som föräldrar som ser mig som en frontfigur för dyslexin, säger han och fortsätter:

– Det var en enorm lättnad. At det fanns en förklaring till alla intervjuer och tal där det hade blivit fel.

Annons