Artikeln innehåller reklamlänkar

Brittiska kungligheterna går i prinsessan Leonores fotspår

Prinsessan Charlotte i Storbritannien följer svenska prinsessan Leonores fotspår och börjar i dansskola.

Prinsessan Leonore är en riktig ballerina! I december var hon med i en föreställning av balettklassikern Nötknäpparen. Nu verkar det som att hennes intresse för dans har spridit sig till barnen i den brittiska kungafamiljen.

Det är tätt mellan barnen för prinsessan Madeleine, 36, och herr Chris O’Neill, 44. Först fick de prinsessan Leonore, 4, 2014, för att ett år senare välkomna prins Nicolas, 3, och i mars förra året föddes den minsta i skaran av tre, prinsessan Adrienne. Under 2018 flyttade familjen från sitt hem i London till ett nytt boende i Florida, där huset antagligen är fullt med barnspring och barnen håller på med diverse aktiviteter.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här! (länk till Aller media shop)

Äldsta dottern prinsessan Leonore älskar att röra sig och vara ute i naturen – och dans verkar vara en bra och rolig sysselsättning för en aktiv prinsessa. I december lade prinsessan Madeleine upp en bild på sin Instagram där prinsessan Leonore står på en teaterscen i en föreställning av balettklassikern Nötknäpparen i Florida.

“Vår alldeles egna nötknäppar-ballerina”, skriver prinsessan Madeleine i texten till bilden.

Följarna riktigt smälter över den gulliga bilden och många har skrivit hyllningar till ballerinaprinsessan:

“Så vackert foto.. riktigt konstverk”, skriver en.

“Det här är så bedårande! Jag tackar Ers Kungliga Höghet för att du delar det med oss”, skriver en annan.

“Åh vad duktig hon är Leonore”, skriver ännu en.

Brittiska prinsessan Charlotte går i dansskola

Nu skriver Svensk Dam att prins William, 36, och Kate Middletons, 36, treåriga dotter, prinsessan Charlotte, har liknande intressen som prinsessan Leonore – hon har nämligen också börjat dansa balett.

Flera tidningar i Storbritannien ska ha rapporterat att prinsessan Charlotte går i en dansskola i södra London och får privatlektioner där varje vecka. Hon har dessutom fått vara med på scen när förskolan hon går på hade en julföreställning.

Men den lilla prinsessan verkar inte bara gilla att dansa själv, hon tycker också om att vara åskådare. För ett tag sedan syntes både prinsessan Charlotte och mamma Kate på en föreställning av baletten Nötknäpparen på Royal Opera House i området Covent Garden i centrala London.

Även storebror prins George, 5, har ett dansintresse. Sedan en tid tillbaka går han på dansakademin Thomas Battersea.

LÄS MER: Prinsessan Madeleine om livet som mamma: ”Förstår inte…”

LÄS MER: Prinsessan Charlotte och Dianas brorsdotter – lika som bär

FOTO: TT/Christine Olsson, TT/Jane Barlow

SENASTE NYTT!