TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Brittiska hovets oväntade drag – hen för Meghan till altaret

18 maj, 2018 
AvStina Dahlgren
Meghan Markle och prins Harry gifter sig den 19 maj 2018.
Meghan Markles pappa stoppas från det kungliga bröllopet på grund av sjukdom och kan inte föra bruden till altaret. Nu avslöjar det brittiska hovet vem som istället får den stora äran!
Annons

På lördag gifter sig den brittiska kungligheten prins Harry, 33, med den amerikanska skådespelerskan Meghan Markle, 36. Enligt tradition brukar det vara brudens pappa som för bruden fram längst altargången och lämnar över henne till den blivande maken. Nyligen kom uppgifter om att Meghans pappa, Thomas Markle, inte kommer att dyka upp på bröllopet. Han har drabbats av en hjärtinfarkt och är i för dåligt skick. 

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Det har sedan dess spekulerats i vem som kommer föra Meghan till altaret, och många har gissat att det istället skulle bli hennes mamma som får det prestigefyllda uppdraget. Nu bekräftar hovet att så inte blir fallet. Det blir istället hennes svärfar, prins Charles, 69, som leder bruden fram imorgon. Att en svärfar leder sin svärdotter till altaret är inte vanligt, men en kul detalj!

Ms Meghan Markle har frågat hans kungliga höghet, prinsen av Wales att göra henne följe längst altargången i St. George’s Chapel på hennes bröllopsdag. Prinsen av Wales är glad att få välkomna Ms Markle till den kungliga familjen på detta sätt”, skriver det brittiska hovet på sin Twitter.

Bröllopet går av stapeln klockan 13.00 på lördag. I Sverige är det SVT som står för sändningarna från Storbritannien.

FOTO: IBL

Annons