ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Bosse Rappne om mötet med kungen och drottningen: ”Det var trevligt”

05 jul, 2023 
Simon Lundh
Kungen och Bosse Rappne
Trädgårdsmästaren Bosse Rappne slog igenom i tv-rutan i TV4 programmet Äntligen hemma.
Nyligen träffade han kungaparet på Öland.
Nu berättar han om mötet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Barnens glada hälsning till kungen - fina gestenBrand logo
Barnens glada hälsning till kungen - fina gesten

Kungaparet befinner sig just nu på Öland för en kort för en välförtjänt semester. Där de är för att vila ut efter en hektisk vår.

Häromdagen besökte kung Carl Gustaf, 77, och drottning Silvia, 79 invigningen av ideträdgårdsutställningen Inglasat i Sollidens Slottspark på ön.

Bosse Rappne om mötet med kungen

Förutom kungaparet så befinner sig även den förre detta Äntligen hemma-profilen Bosse Rappne, 60, som i dagsläget driver Slottsträdgården Ulriksdal på platsen. För att vara en av deltagarna som inredde ett av växthusen på utställningen. Något han fick vissa upp för kungaparet.

– Jag har träffat dem tidigare. I Stockholm är det alltid mer stelt, men Solliden är deras sommarställe. Det var en skön stämning. Det var trevligt, säger han.

Bosse berättar att han och några kollegor under några dagar höll på att bygga upp växthuset. Varpå kungen kom förbi innan slottsparken hade öppnat den första dagen.

Annons

– Då såg han ut som jag gjorde. Han gick runt med shorts och var avspänd. Han hälsade och var intresserad av det vi gjorde, säger Bosse och fortsätter:

– När vi inredde kom han och pratade och frågade massa saker och tyckte och tänkte. Han var som en vanlig människa.

Kungen verkade uppskatta det nyinreda växthuset, men under utställningen var det inte bara han som visade sin uppskattning för inredningen. Även drottningen var nöjd med resultatet.

– Silvia trivdes på en gång. "Oh, vad mysigt" sa hon, säger Bosse.

Bosse Rappne om hur kungaparet lever på Solliden

I och med att kungaparet bor på Solliden så rör de sig även fritt runt på marken.

– De är där hela tiden. De har sina rutiner och tar promenader i parken innan den öppnar och går runt och pratar med medarbetarna, säger Bosse.

Att kungaparet kan slappna av och vara sig själv är något som Bosse tycker är skönt och behagligt för kungaparet.

– Jag tycker att dem kan få vara det. De får vara sig själva. Jag skulle aldrig vilja byta jobb med kungen. Då är man påpassad hela tiden, avslutar han med att säga.

FOTO: Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT

Annons