Blixtändringen – hovet om varför Estelle inte är med på direktsända dopet

Därför saknas prinsessan Estelle på Adriennes dop

Idag döps prinsessan Adrienne och sagt var att alla i den svenska kungafamiljen skulle närvara på dopet. Men när familjen anländer in i kyrkan saknas prinsessan Estelle.

Idag döps prinsessan Madeleines och Christoffer O’Neills dotter Adrienne i Drottningholms kyrka i Stockholm. På plats var det sagt att både kronprinsessan Victoria med familj och prins Carl Philip med familj skulle vara. Men när samtliga anlände in i kyrkan saknades ett av barnen i barnaskaran. Prins Oscar gick in med sina föräldrar, utan sällskap av sin syster prinsessan Estelle.

När familjen hittat fram till sina platser står där en tom stol till Estelle. Och hon har heller inte tagit sig in på annat sätt i kyrkan. Hon saknas helt från dopet.

– Storasyster är inte med idag, noterar SVT som livesänder dopet.

SVT nämner däremot inte var Estelle är någonstans. Hovet själva har heller inget besked att lämna vad gäller Estelles frånvaro. När Hänt nåt hovets informationsavdelning har de inte någon information att komma med ännu.

– Jag har inga uppgifter om det. Jag är inte i kyrkan själv just nu. Ni får återkomma senare.

Enligt Expressen som ska ha fått ett nytt besked från hovet är prinsessan Estelle sjuk.

”Jag har nu fått besked från hovet att prinsessan Estelle är sjuk och inte har möjlighet att närvara vid dagens dop”, skriver Expressen och fortsätter:

”Prinsessan Estelle skulle ha varit med vid dagens dop och stod på gästlistan som kom vid 9-tiden. Men sedan dess har det bedömts att prinsessan alltså inte kan närvara.”

LÄS OCKSÅ: Hovet avslöjar: Därför nobbas Sofia och Daniel som faddrar till Adrienne

LÄS OCKSÅ: Prinsessan Madeleines oväntade beslut inför Adriennes dop: ”Finns en baktanke”

FOTO: SVT

SENASTE NYTT!