Bingo Rimér om prinsessan Sofias utseendeval

Bingo Rimer, prinsessan Sofia och prisn Carl Philip

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har under alla sina år tvingats försvara sin kärlek. Orsaken är Sofias brokiga bakgrund och hon har kämpat för att bevisa att hon är en passande prinsessa för sin prins. Men en sak har hon inte förändrat – och det är en detalj i sitt utseende som sticker ut.
Slå på ljud

Det var nog inte många som trodde på att prins Carl Philips förhållande med prinsessan Sofia skulle hålla särskilt länge. Orsaken var hennes bakgrund som är så långt från kunglig som det går att komma.

Förvisso är hon uppvuxen i en kärleksfull familj i Älvdalen, omgiven av föräldrarna Marie och Erik Hellqvist, systrarna Lina och Sara.

Men kort efter studenten från gymnasiet i Vansbro flyttade hon till Stockholm där hon började arbeta som glamourmodell. Bland annat röstades hon fram till Miss Slitz 2004, och året därpå kunde tittarna se henne i dokusåpan Paradise hotel.

Åren därpå levde hon ett anonymt liv där hon bland annat grundade Project Playground tillsammans med vännen Frida Vesterberg, en organisation som hjälper utsatta barn och ungdomar i Kapstaden, Sydafrika. Men i samband med det var det anonyma livet slut, för i början av januari 2010 avslöjades det vem Sofia Hellqvists nya pojkvän var – ingen mindre än prins Carl Philip.

Så träffades Carl Philip och Sofia

De två hade träffats sommaren 2009 via gemensamma vänner under en utekväll i Båstad. Men även om deras kärlek från början var stark och orubblig sattes den onekligen på prov när högljudda röster kritiserade Sofia för att med sin bakgrund vara långt ifrån passande för en prins.

Prins Carl Philip och Sofias bröllop, tatuering

Sofia valde att visa sin tatuering under bröllopet med Carl Philip, som onekligen såg ut som världens lyckligaste man,

Förutom de uppenbara detaljerna som att hon vikt ut sig och varit med i Paradise hotel så stack Sofia ut på fler sätt. Bland annat med tatueringar, Sofia har tre stycken. Den som fått mest uppmärksamhet är den sol som hon har i nacken, och som hon dessutom oväntat nog valde att visa när hon gifte sig med prins Carl Philip sommaren 2015.

Förutom solen har Sofia även en diskret tatuering på sin ankel och en tatuering på revbenen.

Prinsessan Sofias ankeltatuering

Sofia har tatuerat vad som verkar vara sina familjemedlemmars första bokstav på sin ankel.

 

Sofias val med tatueringarna

Något som förvånat många är att Sofia valt att ha kvar sina tatueringar och dessutom inte döljer dem, inte ens i kungliga sammanhang. En person som valt att försvara Sofia i tatueringsdebatten är Bingo Rimér. Han har bland annat skrivit en debattartikel för SVT, som Svensk Dam uppmärksammat.

”Det är en förlegad och föråldrad inställning att Sofia inte skulle vara en tillräckligt bra representant bara för att hon har tatueringar eller en helt vanlig historia som andra människor”, skriver han bland annat om tatueringarna.

Bingo är dessutom övertygad om att Sofia har sin makes stöd i det hela.

”Jag tror inte att Carl Philip vill att hon ska ta bort dem”, skriver kändisfotografen.

Vännens starka ord om prinsessan Sofia

Bingo passar även på att hylla Sofia, för oavsett vad hon gjort tidigare som vissa rynkar på näsan för – så har hon gjort desto mer som gör att hon passar som prinsessa. Bland annat pekar han på att hon kan representera kungahuset på ett unikt sätt och nämner hennes engagemang i välgörenhetsprojekt långt innan hon träffade Carl Philip.

”Hon är rena drömmen för kungahuset. Tatueringen är en del av hennes personlighet och historia. Sofia representerar den nya moderna människan. Hon är ett barn av sin generation och en kvinna av folket”, skriver han.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT, TT

SENASTE NYTT!