Bilden som avslöjar sanningen om kronprinsessan Victorias klänning

Bilden på kronprinsessan Victoria som får alla att tappa hakan

För tre år sedan gick kronprinsessan Victoria in i riksdagen iklädd en blå klänning.
Idag, tre år senare, ser modeexperten Sarah Williams något som ingen annan tidigare sett.
Nu delar hon med sig av den stora upptäckten.
Slå på ljud

Kungafamiljen står mer eller mindre alltid i fokus, om inte minst äldsta dottern kronprinsessan Victoria, 42, som står näst i tur att ta över tronen efter sin pappa kung Carl XVI Gustaf, 74. Varje år har hon fullt upp med att närvara på olika event och tillställningar, och reser land till land, ofta med sin man prins Daniel Westling Bernadotte, 46, vid sin sida, för att representera Sverige. Förra året kunde man bland annat se henne på uppdrag i Bosnien och på Island, för att sedan vara tillbaka i Sverige igen för att fira sin födelsedag med det svenska folket på den årliga Victoria-dagen. Ja, prinsessans schema är minst sagt hektiskt – men nu för tiden är det något helt annat.

I våras blev hennes kalender, med alla hennes kungliga uppdrag, plötsligt helt rensad. Anledningen var såklart coronaviruset som då började ta fart och sprida sig i samhället. Då hon som tronarvinge är extra prioriterad ville hovet såklart inte ta några onödiga risker, och såg därför till att minimera alla slags sociala tillställningar där hon på något sätt skulle kunna vara i fara.

Men då Victoria inte syns i offentligheten så mycket nu, är det tur att det finns gamla bilder att underhålla sig med så länge. Och visst kan det räcka. För bara några dagar sedan gjordes en upptäckt i en gammal bild som fått alla kungliga älskare att tappa hakan.

Den stora upptäckten

Det var i helgen som den kungliga modeexperten Sarah Williams gick ut med Victorias hemlighet som fick många att reagera. Sarah är namnet bakom den framgångsrika bloggen och Instagramkontot Theroyalsandi, och följer världens alla kungligheter och deras modeval med förstoringsglas. Trots det tog det henne tre år att göra den här upptäckten.

Kronprinsessan Victoria i Sveriges riksdag för att uppmärksamma Finlands 100-årsdag

För tre år sedan klev alltså kronprinsessan in i Sveriges riksdag iklädd en blå klänning med en väldigt unik kjol. Orsaken till besöket var för att uppmärksamma Finlands 100-årsdag. Men den vackra klänningen var visst inte vilken klänning som helst, utan visade sig vara mamma drottning Silvias, 76, gamla klänning som hon burit 34 år tidigare.

Drottning Silvia i sin blåa klänning från 1980-talet

Och det är faktiskt inte första gången man kommer på Victoria med att återanvända sin mammas kläder. Även på Nobelfesten år 2018 kunde man se prinsessan i samma klänning som drottning Silvia bar under 1990-talet. Även året innan det hade hon gjort ytterligare ett fynd i sin mammas garderob – den gången en klänning som var hela 39 år gammal.

Silvia har med andra ord gjort bra kap under årens gång, som förhoppningsvis kommer fortsätta leva vidare i ett bra tag till.

FOTO: TT, INSTAGRAM 

SENASTE NYTT!