LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Detaljen i bilden på prinsessan Estelle och prins Oscar väcker frågor

21 aug, 2023 
Jonna Lawaetz
Kronprinsessan Victoria, prins Oscar, prinsessan Estelle
Våra kungligheter är ofta engagerade när Sverige representeras i olika sammanhang.
När svenska damlandslaget nyligen vann brons i fotbolls-VM publicerade kungahuset en grattishälsning – men det är en detalj i bilden på kronprinsessbarnen som väcker frågor.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kronprinsessan Victoria sjunger med till Niklas Strömstedt på Solliden SessionsBrand logo
Kronprinsessan Victoria sjunger med till Niklas Strömstedt på Solliden Sessions

Efter en härlig sommarledighet är det nu dags för kungligheterna att återvända till sina åtaganden och för alla små prinsar och prinsessor att börja skolan igen.

Kusinerna i kungafamiljen har njutit av sitt sommarlov på Solliden på Öland till fullo. Prins Oscar och prinsessan Estelle har fått vara med på firandet av sin mamma, kronprinsessan Victoria på den stora Victoriadagen.

Prins Oscar börjar skolan – Victoria och Daniels beslut

Efter sommarlovet var det dags för prins Oscar att ta ett stort steg framåt i livet. Prinsen är nämligen inte så liten längre, för nu börjar han i första klass!

Under förra skolåret började Oscar i förskolan. Då tog Victoria och Daniel beslutet att låta Oscar börja på skolan som storasystern prinsessan Estelle gått på, nämligen Campus Manilla ute på Djurgården i Stockholm.

Annons

Valet av skola gör att prins Oscar inte blir klasskamrat med sin kusin prins Alexander, som också börjar första klass i år. Trots att prinsarna är födda bara ett par månader ifrån varandra som kommer de alltså inte börja första klass på samma skola.

Prins Alexander kommer nämligen att gå på Djurgårdsskolan, som ligger drygt två kilometer ifrån kusinen Oscars skola Campus Manilla.

Nya bilden på prinsessan Estelle och prins Oscar väcker reaktioner

Men innan skolstarten var det dags för kungahuset att heja fram det svenska damlandslaget i fotboll. Och när laget under lördagen kammade hem bronsmedaljen i fotbolls-VM i Australien satt familjen bänkade.

Under söndagen publicerade kungahuset en bild på Instagram för att gratulera landslaget till den stora bragden. På bilden syns prinsessan Estelle och prins Oscar glatt posera med en fotboll, iklädda i varsin sverigetröja.

”Kronprinsessfamiljen sänder sina varmaste gratulationer till @swewnt efter gårdagens brons.”

Men det är inte bara de söta syskonen som följarna reagerar på, det är en detalj i bilden som väcker många frågor – nämligen fotbollen i Oscars famn.

”Är det hundens boll?”, undrar en följare.

”Fina ni är. Favoritbollen.”, skriver en annan.

”Men köp en ny boll till honom”, kommenterar en tredje.

Att barnen gillar att sparka boll kan man tydligt se på den välanvända röda bollen!

FOTO: Mikael Fritzon/TT, Karin Törnblom/TT

Annons