Beslutet splittrar kungafamiljen – prins Carl Philip stoppas

Kungens tuffa beslut - därför stoppas prins Carl Philips födelsedagsfirande

Prins Carl Philip fyller 41 idag, men något firande av kungafamiljen blir det inte. Det bekräftar hovet för Svensk dam.

Idag fyller prins Carl Philip 41 år! Men något firande i kungafamiljen blir det inte.

– Vi uppmärksammar prinsens födelsedag på vår hemsida. I övrigt firas födelsedagen privat, säger Margareta Thorgren, informationschef på hovet, till Svensk dam.

När Carl Philip förra året fyllde 40 gick hovet ut med informationen att det inte skulle bli något officiellt firande av prinsen på hans födelsedag. Men Svensk dam kunde senare avslöja hur dagen till sist blev firad.

Kungafamiljen tog sig ut till Djurgården i Stockholm under kvällen. Där bjöd prins Carl Philip och prinsessan Sofia in till en intim middag för de allra närmsta i deras nyrenoverade hem Villa Solbacken.

Helt utan firande blir han nog inte heller i år, även om kungafamiljen inte kommer att stå för det. Nog uppvaktas han av prinsessan Sofia och barnen.

Kungafamiljen kan inte ses

På grund av Covid-19 är det svårt för hela kungafamiljen att samlas. Drottning Silvia och kung Carl Gustaf har isolerat sig på slottet i Stenhammar utan för Flen, kronprinsessan Victorias kalender ekar tom, och hon och prins Daniel har flyttat hem sitt kontor till Haga.

Istället kommunicerar de nu via Facetime, något drottning Silvia pratat varmt om.

– Vi använder Facetime ofta. Någon kanske har sett hela vår familj vinka till varandra? Jag har aldrig haft så mycket tid som nu att skriva till barnen eller släkt, och skicka små filmer som alla ju gör nu. Vissa tokiga, men roliga!, har Silvia sagt i en intervju med Aftonbladet.

Orden till pappa kungen

När kung Carl Gustaf fyllde 74 den 30 april var prins Carl Philip inte sen med att gratulera sin pappa på födelsedagen. Han delade en bild av honom själv och sin pappa som är tagen för många många år sedan.

”Grattis pappa på 74-årsdagen!”, skriver Carl Philip följt av en emoji i form av en tårta med ljus.

Bland kommentarerna hyllas han för inlägget.

FOTO: TT, Instagram

SENASTE NYTT!