Artikeln innehåller reklamlänkar

Avslöjat: Då döps Meghan Markle och prins Harrys son Archie

Nya bilden på archie

Archie Harrison kommer att döpas två månader efter sitt födelsedatum och det är också då som han kommer att visas upp för omvärlden.
Slå på ljud

Meghan Markle, 37, och prins Harry, 34, blev äkta makar förra året när de gifte sig i St Georges Chapel i Windsor. Nästan exakt ett år senare, den 6 maj i år, blev det kungliga paret föräldrar då lille Archie Harrison Mountbatten-Windsor föddes.

Glädjen var stor när beskedet om den nya familjemedlemmen dök upp på Instagram.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här! (länk till Aller media shop)

Vi är glada att berätta att hertigen och hertiginnan av Sussex välkomnade sitt förstfödda barn tidigt på måndagsmorgonen. Sonen väger 3300 gram. Hertiginnan och hennes barn mår båda bra och paret vill tacka allmänheten för deras stöd under den här speciella tiden i deras liv”, hälsade Meghan Makle och prins Harry i ett inlägg.

Två dagar efter Archies födsel fotograferades den lilla familjen tillsammans för första gången. I början av juni gjorde Meghan och Harry sitt första gemensamma offentliga framträdande som föräldrar under den militära ceremonin Trooping the Colour. 

De nyblivna föräldrarna delade också med sig av en glimt av sin son på brittiska fars dag den 16 juni. Detta genom en bild på Instagram där Archie kisar in i kameran från sin pappas famn.

”En vacker milstolpe”

Enligt nya uppgifter till People kan det bli så att vi alldeles snart kommer få en närmare titt på den lille kungligheten – för nu är Archies dop bara runt hörnet.

Meghan och Harrys son kommer att döpas två månader efter att han föddes – närmare bestämt den 6 juli.

En källa nära kungahuset avslöjar att dopet kommer äga rum i farmor drottning Elizabeths privata kapell i slottet Windsor – en plats som valts av föräldrarna för att de vill ha en intim och fridfull plats med en speciell koppling till hennes majestät.

Dessutom kommer den lilla familjen inte behöva resa särskilt långt eftersom deras hem, Frogmore cottage, också ligger i Windsor.

Det privata kapellet har en djupt personlig koppling för den kungliga familjen. Rummet skapades för drottning Victoria mellan 1840 toch 1847. Det förstördes under den fruktansvärda branden i Windsor 1992 men restaurerades två år senare.

På gästlistan till dopet finns runt 25 familjemedlemmar och vänner. Bilder från tillfället kommer att släppas dagen efter.

Kungliga dop tenderar att vara privata, med bara nära familj, vänner och gudföräldrar närvarande.

– Det här är en vacker milstolpe och de är så glada över att dela det som en familj först och senare med världen, säger källan till People.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!