Avslöjandet efter hovets nya bild på prinsessan Sofia

Hovets bild på prinsessan Sofia 35 år

Prinsessan Sofia fyller 35 år. Och efter att kungahuset publicerat en ny bild på henne avslöjar folket sitt nya tycke om prinsessan.

Det svenska kungahuset uppmärksammade under fredagsmorgonen att prinsessan Sofia fyller 35 år. På sina sociala medier och på kungahusets hemsida delade hovet med sig av en nytagen bild på prinsessan Sofia som fotografen Linda Broström tagit på Sofia.

Prins Carl Philips, 40, hustru är iklädd en vinröd klänning och har håret uppsatt i en lös knut i nacken.

Sofias resa från Sofia Hellqvist till prinsessa startade när hon och Carl Philip började träffas för dryg tio år sen. Till en början smög paret med sin kärlek, men 2010 blev det offentligt efter att de nyförälskade fångats på bild tillsammans i bland annat Båstad och lite senare när de semestrade i Carl Philips hus i Värmland.

Vändningen av prinsessan Sofias popularitet

Sofia blev till en början hårt kritiserad och ifrågasatt, många tyckte att hon inte passade som flickvän till prins Carl Philip efter hennes förflutna som bland annat Paradise Hotel-deltagare. Sofia hade efter sin tv-debut även vikt ut sig i tidningen Slitz, vilket fick många att skrika högt.

Trots kritik och och ilskan röster stod Sofia och Carl Philip starkt vid varandras sida, kärleken övervann hatet. Och 2015 gifte de sig i direktsänd tv, och ingen kunde missa den starka kärlek de hyser till varandra.

I kommentarsfältet på kungahusets Instagram är det inte svårt att se vad följarna och de kungliga fansen tycker om Sofia idag, ett decennium senare. På bara någon timme har kommentarerna flödat in under bilden, och samtliga hyllar prinsessan Sofia som både vacker och klok. Samtidigt som hundratals gratulerat henne på 35-årsdagen.

”Stort grattis på födelsedagen fantastiska Prinsessan Sofia”, ”Så vacker, Grattis Sofia”, och ”Grattis finaste prinsessan”, är bara några av alla kommentarer och grattishälsningar som kommit in. Alltså en helt ny ton och respekt mot Sofia idag jämfört med för tio år sedan.

Så firas prinsessan Sofia när hon fyller 35 år

Hur Sofia firar sin födelsedag har hovet inte kommunicerat. Men under torsdagen befann hon sig på Friends arena i Stockholm med maken prins Carl Philip då de deltog under hyllningskonserten till vännen Avicii. Tim Bergling spelade på deras bröllop, och efter torsdagens konsert delade de med sig av bilder och filmer från sin upplevelse.

”Tack Tim Bergling Foundation för en oförglömlig kväll”, skrev de till inlägget som gillats av fler än 22 000 personer i skrivande stund.

Det är ingen vild gissning att Sofia även kommer att firas av sönerna prins Alexander och prins Gabriel.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Fredrik Sandberg/TT