LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Ari Behns begravning – Victorias stöd till Märtha Louise

30 dec, 2019 
Malin Ljung
Märtha Louise och Ari Behn och Victoria
Kronprinsessan Victoria avbryter sin semester för att finnas vid prinsessan Märtha Louise sida när hennes exmake Ari Behn begravs. Men samtidigt svarar författarens manager att det är oklart om kungligheterna kommer befinna sig på begravningen.
Annons
Därför byter norska prinsessan skola inför sista året – hovets egna ordBrand logo
Därför byter norska prinsessan skola inför sista året – hovets egna ord

På juldagen kom det tunga beskedet – prinsessan Märtha Louise exmake Ari Behn hade avlidit, bara 47 år gammal. Det var författarens manager Geir Håkonsund som bekräftade dödsfallet och samtidigt berättade att han tagit sitt liv.

Många har chockats och berörts av beskedet om Ari Behns död, en av dem är kronprinsessan Victoria. Hon och Märtha Louise har varit nära vänner i många år och tillsammans med prins Daniel uttalade hon sig om sorgen.

– Det är med stor sorg vi mottagit beskedet om Ari Behns bortgång. Vi kommer minnas Ari som den varma, hjärtliga och spirituella människa han var. Det var en förmån att få lära känna Ari. Våra tankar går till hans döttrar och familj, sa kronprinsessparet efter att beskedet kom.

Då begravs Ari Behn i Oslo domkyrka

Victoria och Daniels schema har varit tomt sedan jul, oftast brukar de befinna sig i Alperna eller norska fjällen för att fira nyår. Men enligt uppgifter till Svensk Dam kommer kronprinsessparet att avbryta sin semester för att finnas vid Märtha Louise sida när Ari Behn begravs.

Annons

Det är den 3 januari klockan 13.00 som Ari Behn ska begravas i Oslos domkyrka. Familjens talesperson Geir Håkonsund berättar att ceremonin kommer att vara efter Ari Behns egna önskemål.

– De valde Oslo domkyrka för att så många som möjligt skulle få plats, säger han till Dagbladet.

Kunglig närvaro på begravningen

Prinsessan Märtha Louise har hittills inte uttalat sig om exmakens död, däremot har kronprinsparet Haakon och Mette-Marit uttalat sig om sorgen och de fina minnen de har tillsammans med Ari Behn. Även kung Harald och drottning Sonja har i ett pressmeddelande uttalat sig om den tidigare svärsonen och sorgen efter honom.

Men huruvida kungligheterna kommer att finnas på plats under begravningen kan Geir Håkonsund inte svara på.

– Vi förväntar oss ett stort deltagande, men vad gäller de kungliga måste det riktas till kungahusen, säger han till Dagbladet.

FOTO: TT

Annons