LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonPernilla WahlgrenAllsång på SkansenÅrets sommarpratareSigge EklundJohanna Nordström

KRÖNIKA: Robinson-finalen blev en flopp – TV4 avslöjade vinnaren för flera veckor sen

26 maj, 2024 
Olivia Lindegren vinner Robinson 2024 men detta har TV4 egentligen avslöjat för längesedan, menar Hänt:s Angelica Hedlund.
”Återigen fick tittarna drömmen krossad.”, skriver hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Vår tid är nu-Charlie Gustafsson hissar och dissar årets Robinson-deltagareBrand logo
Vår tid är nu-Charlie Gustafsson hissar och dissar årets Robinson-deltagare

Där gick slutsignalen för årets Robinson-final som ledde till att Olivia Lindegren fick åka hem en halv miljon rikare. Att Olivia fick vinna är ju såklart jättefint och hennes resa är nästan som en saga.

Men inför finalen var det inte särskilt spännande, och det är jag tyvärr inte ensam om att tycka.

”Alla duktiga/favoriter har åkt ut, en efter en. Det var så dåligt så vill inte ens se slutspurten. Fyfasen”, skrev en person på TV4:s Instagram.

”Va är de för SKITFINAL??”, skrev en annan.

Det här grundar sig med andra ord mycket i att tittarfavoriterna har lämnat Robinson under resans gång och faktum är att folk slutade kolla för längesen. Startskottet för tittarnas besvikelse gick när Pelle Flod och Gustav Jacobsson åkte ut.

Annons

”Gustav och Pelle borta. Nu kan man ju sluta titta.”

Veckan efter rök Zayera Khan och även om många tittare inte vill erkänna att de gillade henne så gjorde hon otrolig tv. Det blev helt enkelt ett tomrum när hon försvann.

Så, inför finalveckan levde sista hoppet på Alexander Strandberg. Men lyckan fick ett abrupt slut när han plötsligt var den som plumsade i först i "Plankan" i näst sista avsnittet.

Återigen fick tittarna drömmen krossad.

ROBINSON ALEX
FOTO: TV4

Och där stod vi med tre deltagare kvar; Simone, Olivia och Maureen. Det här blev en final som jag tyvärr inte tror att så många ville se och det finns en väldigt enkel anledning till det: de här personerna har knappt fått någon tv-tid under säsongens gång, därför har tittarna ingen relation till dessa människor.

Annons

– Simone har väl knappt pratat i Robinson, Olivia har väl pratat lite mer, Maureen väldigt lite, sa Zayera när vi talades vid för några veckor sedan.

Och jag kan inte annat än att hålla med dig Zayera. Maureen var i ropet i början av säsongen, men har lugnat ner sig drastiskt.

Så ja, det var när Olivia plötsligt började synas mer som TV4 avslöjade sig själva. Den som vinner får mest tv-tid helt enkelt.

Simone har man knappt sett röken av.

Och Olivia har egentligen inte heller gjort så mycket väsen av sig att man som tittare fått en uppfattning. Men! De senaste veckorna har hon helt plötsligt fått avsevärt mycket mer tv-tid än de andra två.

Undrar vad det beror på? Jo, för att hon vinner såklart! Man kan ju inte ha en vinnare som tittarna inte ens har minsta relation till, därför blir det väldigt uppenbart från produktionens håll.

Så ja, det var när Olivia plötsligt började synas mer som TV4 avslöjade sig själva. Den som vinner får mest tv-tid helt enkelt.

FOTO: TV4

Annons