LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonPernilla WahlgrenAllsång på SkansenÅrets sommarpratareLasse Holm

Krönika: Petra spär på mobbningen i Robinson – hur fan kan det vara okej?

27 nov, 2023 
Gabriella och Petra Malm
Är Petra Malm en neutral programledare eller spär hon rent av på mobbningen i Robinson 2023?
Hänt:s Gabriella Håkansson tycker programledaren både är partisk och klumpig i sina formuleringar.
”En sak som chockar mig rejält är hur programledare Petra Malm hanterar situationen. Det är skandalöst.”
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Edward Bloms håra känga till Robinson: ”Dagisbarn”Brand logo
Edward Bloms håra känga till Robinson: ”Dagisbarn”

Man kan tycka vad man vill om hur deltagarna betett sig i den pågående Robinson-säsongen. År efter år blir det allt mindre fokus på överlevnadstävlingen och istället handlar allt om att pakta.

Årets säsong har speglats av flertal rena mobbningsincidenter.

Paktandet och det sociala spelet leder dessvärre till allt annat än trevlig stämning under inspelningarna. Årets säsong har speglats av flertal rena mobbningsincidenter. Först hade vi Therese Tang som blev totalt utfrusen av sina lagkamrater, vilket tillslut ledde till att hon valde att lämna programmet självmant. Därefter fick vi se Emilio Mio Vega överges av sitt egna lag och kämpa på i en tävling tills han svimmade på plats. Detta då lagkamraterna la sig platta i tävlingen då de ville förlora så att Emilio kunde röstas ut.

Annons

Och nu senast har hela Robinson handlat om konflikten mellan Tove Dalsryd och Karolina Tilander. Återigen, man kan tycka exakt vad man vill om hur både Tove och Karolina har betett sig i programmet men en sak som chockar mig rejält är hur programledare Petra Malm hanterar situationen. Det är skandalöst.

Petra är känd för att våga sätta ner foten och ryta ifrån till deltagarna. Härom året hade de dåvarande deltagarna kritik om att hon till och med var för hård. Men i årets säsong är Petra mjäkig och partisk? Precis som när Therese Tang valde att lämna efter att känt sig utfryst så får deltagarna ännu en gång stå och hylla hur härlig stämningen är i laget efter att en viss person har lämnat och Petra skrattar med.

När Petra möter upp deltagarna efter örådet där Tove röstades ut frågar hon direkt hur stämningen är, efter den tubulenta veckan som varit.

– Igår fick både Tove och Daniela lämna, har det varit något skillnad? Pelle du ler direkt?, säger Petra och ser glatt nyfiken ut.

Annons

Därefter får Toves två ärkefiender uttala sig om att det är så himla bra stämning i gruppen och att harmoni har utlösts efter att just Tova lämnade.

– Vad härligt att höra, säger Petra Malm.

Vad är det som är härligt Petra? Att EN person pekas ut som en börda som "förstörde" stämningen för en hel grupp vuxna människor? Borde inte du som programledare tydliggöra att det finns olika sätt att spela spelet och att det oavsett aldrig är okej att frysa ut varandra.

Istället spär Petra på mobbningen genom att uppmuntra till ännu mer skitsnack bakom deltagarnas ryggar.

Istället spär Petra på mobbningen genom att uppmuntra till ännu mer skitsnack bakom deltagarnas ryggar. Med tanke på det spända läge som varit på senaste hade det mest rimliga kanske inte ens varit att nämna utröstningen, istället för att en hel grupp ska stå och uttrycka sin glädje åt att en annan person förlorade sin dröm om att vinna tävlingen.

Petras agerande var lika märkligt när Charlie Wiberg slängdes ur tävlingen efter att begått regelbrott tidigare under säsongen.

Annons

– Välkomna hit, det är en dyster start på dagen idag. Som ni märker så är Charlie borta. Han har uttryckt sig olämpligt vilket är en kränkning och ett regelbrott där vi har nolltolerans, så han har tvingats lämna, sa då Petra.

”Dyster start?” Vad är det som är dystert men att en person som brutit mot reglerna genom kränkningar tvingas lämna?

Jag är trött på dessa klumpiga kommentarer från Malm. Ta tillbaka Anders Öfvergård eller Anders Lundin och sätt deltagarna på plats när de beter sig som att de går på ett vuxendagis.

FOTO: Hant.se/TV4

Annons