LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonPernilla WahlgrenAllsång på SkansenÅrets sommarpratareLasse Holm

Krönika: SVT:s nödlösning – David Batra är ett andrahandsval

14 nov, 2023 
Gabriella och David Batra.
David Batra är julvärd i SVT 2023.
Hänt:s Gabriella Håkansson tycker valet är lamt och omodernt.
”När Pernilla Wahlgren presenterades som nya Allsång på Skansen-programledaren kändes SVT moderna och lite vågade. Men David som julvärd var ett steg tillbaka”.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Årets julvärd David Batra ger sig själv låga betyg inför julaftonBrand logo
Årets julvärd David Batra ger sig själv låga betyg inför julafton

Väntan har varit lång och namnen har varit många. Vem ska egentligen bli årets julvärd i SVT? Nu är det klart att David Batra fått hedersuppdraget som många av våra största stjärnor bara får drömma om.

”Han får oss alltid att skratta”, sa SVT:s programdirektör Eva Beckman när hon presenterar David. Och ja, humor är absolut Davids starkaste sida men är det här verkligen rätt person på rätt plats? Jag är skeptisk. Inte så att han inte kommer att klarar av det, han kommer garanterat lyckas erbjuda tittarna det småpratet och ljuständningen som han förväntas men mer då?

David Batra måste vara en nödlösning av SVT, ett solklart andrahandsval. Det måste ha varit andra påtänkta namn som valde att tacka nej?

David Batra måste vara en nödlösning av SVT, ett solklart andrahandsval. Det måste ha varit andra påtänkta namn som valde att tacka nej? Kollar man oddsen på flertal betting-sajter syns namn som Mark Levengood, Niklas Strömstedt och Pernilla Wahlgren toppa men inte någonstans i listan syns Davids namn.

Annons

Och kanske är det så att det finns det en anledning till det? I betting-listorna syns namnen på de som är våra allra folkkäraste samt de som svenska folket egentligen önskar dela sin julafton med. Till och med namn som Anis don Demina och Mauri Hermundsson letar sig in i betting-listorna men David tog sig dessvärre aldrig dit.

David har en bakgrund av att vara en av våra kanske bästa stand up komiker men med det sagt är han van vid att ha en hel livepublik att luta sig mot.

David har en bakgrund av att vara en av våra kanske bästa stand up komiker men med det sagt är han van vid att ha en hel livepublik att luta sig mot. På julafton måtte han ha en publik, större än någonsin, men ensam i tv-huset med endast en kameraman ligger bollen helt i händerna på David och hans förmåga att förmedla värme rakt in i en stel kamera, utan personer framför honom att dra tramsiga skämt kring.

När Pernilla Wahlgren presenterades som nya Allsång på Skansen-programledaren kändes SVT moderna och lite vågade. Men David som julvärd var ett steg tillbaka.

Jag hejar på dig Batra, du kommer lösa det med bravur men det där lilla lilla extra är jag tveksam på att du har. För min del tycker jag att SVT bara valde ett safecard, någon som tackar och tar emot uppdraget glatt men som egentligen inte var A-namnet... iallafall inte för i år. Men vad vet jag, kanske kan du chocka rejält?

FOTO: Hant.se/TT

Annons