LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonPernilla WahlgrenAllsång på SkansenÅrets sommarpratareLasse Holm

KRÖNIKA: Alla kallar henne värdelös – men det kan inte bara vara tur

12 maj, 2024 
Zayera gör det igen.
Hon är klar för ytterligare en vecka i Robinson och Hänt:s Angelica Hedlund menar att det kan inte handla om tur längre.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Zayera Khan, 49, tar sig återigen vidare i Robinson och denna gång efter att ha slagit ut Gustav Jacobsson, 27, med nöd och näppe. En promenadseger bokstavligen talat.

ROBINSON 2024
Zayera gick i lugn och ro och hämtade vatten.FOTO: TV4

Kan det vara så att Zayera är bäst i test helt enkelt?

– Jag tycker inte att jag briljerar. Men jag hade inget val, alltså det är inte en strategi utan det blev min verklighet tyvärr, säger hon.

Gång på gång har hon klarat sig vidare i tävlingen, med minsta möjliga ansträngning – något som lett till minst sagt upprörda tittare.

”Hon tycker ju inte om att tävla så varför är hon där ? Är väl dags att åka hem nu.”, skriver en person på Instagram.

”Har hon någonsin haft en kämpaglöd? Åk hem”, skriver en annan.

Men vissa av oss tittare kan ändå se charmen i Zayera och det är ju faktiskt en bra taktik nu när man ser hur andra misslyckas på grund av stress. För varför ska man ta ut sig om man ändå kan gå vidare genom att ta saker och ting lugnt och metodiskt.

Annons

Men att det här skulle vara någon slags strategi från Zayeras håll – det håller hon dock inte med om.

– Jag tycker inte att jag briljerar. Men jag hade inget val, alltså det är inte en strategi utan det blev min verklighet tyvärr, säger hon till Hänt.

Hur som helst – uppenbarligen funkar ju Zayeras tillvägagångssätt i Robinson. Även om det nog var många som kände kniven i hjärtat när man ser kvällens avsnitt...

När det stod klart att Robinson-fantasten Gustav tvingas ta sitt pick och pack. Med gråten i halsen och tårarna som rann tackade han för sig. Att han dessutom hade förlorat mot Zayera, som bokstavligt talat promenerade för att hämta vatten, måste ha känts ganska tungt.

Att Zayera är kvar istället för Gustav går att diskutera. Men från ett rent objektivt perspektiv tycker jag ändå att hon är så värd allt. Zayera gör verkligen bra tv eftersom hon kör sitt eget race, hon skiter fullständigt i vad andra tycker och dessutom har det ju visat sig att hon faktiskt är en vinnarskalle...

Det kan inte bara vara tur det handlar om längre, Zayeras (om än oplanerade) strategi är en framgångssaga.

Även om Zayera inte tar sig vidare i tävlingarna med särskilt stora marginaler så TAR HON SIG ÄNDÅ VIDARE. Det kan inte bara vara tur det handlar om längre, Zayeras (om än oplanerade) strategi är en framgångssaga.

FOTO: TV4

Annons