LÄS MER:MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo Boo

Zac Efron livshotande sjuk – akut till sjukhus

30 dec, 2019 
Malin Ljung
Zac Efron livshotande sjuk
Zac Efron fick föras akut till sjukhus efter att han drabbats av den livshotande sjukdomen tyfoidfeber.
Annons
Elle Fanning svimmade efter klädmissen – kritiseras av fansenBrand logo
Elle Fanning svimmade efter klädmissen – kritiseras av fansen

Hollywoodstjärnan Zac Efron, 32, blev livshotande sjuk under en resa i Papua New Guinea och fick föras akut till sjukhus i Brisbane, Australien. Enligt The Daily Telegraph hade skådespelaren blivit allvarlig sjuk under inspelningen av Killing Zac Efron efter att ha drabbats av tyfoidfeber som är en bakteriesjukdom som orsakas av sepsis, tidigare kallat blodförgiftning.

Enligt 1177.se sprids sjukdomen via förorenat vatten eller mat som inte är ordentligt kokat eller stekt.

Zac Efron drabbad av tyfoidfeber

Symtomen vid sjukdomen är hög feber, värk i muskler och huvud, samt ett förvirrat sinnestillstånd. Om den som drabbas av tyfoidfeber inte får behandling är det en livshotande sjukdom.

Zac Efron skrevs ut från sjukhuset under julafton och har själv skrivit på sin Instagram om sjukdomen och stödet han fått efter beskedet om hans tillstånd.

”Väldigt tacksam för alla som har räckt ut en hand. Jag blev sjuk i Papua New Guinea men jag kom tillbaka snabbt och kunde avsluta tre fantastiska veckor”, skriver ZacEfron.

På bilden står han tillsammans med ett 20-tal barn och föräldrar och vinkar in i kameran.

”Jag är hemma för högtiderna med mina vänner och min familj. Tack för all kärlek och omtanke, ses 2020!”, avslutar Zac Efron sitt inlägg.

FOTO:TT

Annons