TRENDAR JUST NU!MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo Boo

Youtube-stjärnan hittad död – endast timmar efter senaste videon

29 jun, 2019 
Etika
Youtube-stjärnan Desmond ”Etika” Amofah la upp en video där han berättade att han mådde väldigt dåligt psykiskt. Endast timmar senare berättade New York-polisen att han hittats död.
Annons
Hemma hos Jessica AlbaBrand logo
Hemma hos Jessica Alba

Desmond Amofah, även kallad Etika, började sin karriär som modell och rappare och övergick senare till att bli Youtube-stjärna. Hans videos var oftast reaktionsvideos till spel som ibland fick över en miljon visningar och han hade flera hundra tusen följare på både Instagram och sin Youtube-kanal.

Förra onsdagen publicerade Etika sin sista video. I videon pratar han om självmordstankar och varnar även sina följare för hur illa man kan påverkas av sociala medier.

– Jag beklagar att jag lämnar efter mig ett nedfläckat minne. Jag hoppas att min berättelse kanske kan göra så att Youtube blir en bättre plats i framtiden, där folk förstår gränser och begränsningar och hur långt det kan gå.

Han berättade även att han mådde väldigt dåligt psykiskt.

– Jag hade inte självmordstankar förut, verkligen inte. Men en sak jag inte begrep var hur fort jag drogs ned i detta. Jag hade verkligen ingen avsikt att ta livet av mig, men jag har alltid gått för långt. Jag är väl mentalt sjuk, antar jag. Låt min berättelse bli en varning för för mycket av sociala medier-skiten. Den kommer att fucka dig och ge dig en bild av hur du vill att ditt liv ska vara och sen kan det bli helt uppförstorat. Olyckligtvis så åt det upp mig, säger han.

Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Polisen twittrade dödsbeskedet

Några timmar efter att han postat videon var Youtube-stjärnan försvunnen och New York-polisen efterlyste honom på Twitter, skriver Daily Mail. Fansen blev sedan ännu mer oroliga när Etikas plånbok, mobiltelefon och Nintendo Switch-spel hittats intill Manhattan Bridge-bron i New York. På måndagskvällen hittades han död i floden East River, något polisen bekräftade dagen efter.

”Vi beklagar att Desmond Amofah, också känd som Etika, har hittats död”, skriver New York-polisen på Twitter.

En rättsläkare kommer nu att utföra en obduktion för att fastslå Youtube-profilens dödsorsak, skriver Daily Mail. Desmond ”Etika” Amofah blev 29 år gammal.

FOTO: TT/YOUTUBE

Annons