LÄS MER:MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo Boo

YES – Game of Thrones kan spelas in på Gotland

26 okt, 2016 
Lina Arvidsson
HBO överväger att spela in Game of Thrones på Gotland.
Annons

Game of Thrones-fans jublar när nyheten om att den omåttligt populära tv-serien Game of Thrones kan komma att spelas in på Gotland. Tv-bolaget HBO är för närvarande i kontakt med the Line Gotland, som arbetar med produktionsservice för tv- och filmbolag.

– Vi är med i ett pitchförfarande och har skickat ett stort material med bilder till bolaget i USA, säger Olivia Munck, exekutiv producent på The Line Gotland till tidningen Hela Gotland.

Vissa håller tummarna för att Arya Stark (Maisie Williams) ska komma till Gotland...
Vissa håller tummarna för att Arya Stark (Maisie Williams) ska komma till Gotland…

Det var på filmfestivalen i Cannes som Olivia Munck blev ombedd att ta fram bildmaterial från Gotland. Det var inte förrän senare som Olivia fick veta varifrån förfrågan kom när hon fick ett mejl vidarebefordrat från produktionsbolaget.

Annons

– Jag trodde jag skulle svimma, säger Olivia Munck.

I och med att Game of Thrones utspelas i medeltidsmiljö är Gotland passande som inspelningsplats. De platser som för tillfället är aktuella är Kattlunds och Stavgard.

...medan andra hoppas att Cersei Lannister (Lena Headey) ska dyka upp på ön.
…medan andra hoppas att Cersei Lannister (Lena Headey) ska dyka upp på ön.

En inspelning av Game of Thrones på Gotland skulle innebära att hundratals personer från produktionsbolaget skulle komma att bo och arbeta på ön. Hur lång tid inspelningen skulle pågå vet man inte, men det kan komma att bli åtskilliga månader. När Game of Thrones spelade in sin sjätte säsong tillbringades ett halvår på Nordirland med 900 personer i inspelningsteamet.

Annons

Om HBO bestämmer sig för att filma på Gotland blir nästa steg att resa till ön med regissör, producent och fotograf.

Huruvida det är Arya Stark, the Hound, Jon Snow, Brienne of Tarth eller någon av de andra i Game of Thrones som kommer att besöka Gotland är fortfarande okänt. Men fans över hela Sverige håller tummarna för att deras egen favorit ska gå att skymta bland raukarna framöver.

got
BILDEN ÄR ETT MONTAGE. Kanske kommer vi få Tyrion, Khaleesi eller Jon runt ringmuren.

FOTO: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons