LÄS MER:MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo BooTaylor Swift
Festis marknadsföring banner

Växte upp i fattigdom – stjärnorna som inte hade råd att fira jul

15 dec, 2023 
Erika Svensson
Växte upp i fattigdom – stjärnorna som inte hade råd att fira jul
I dag är de kända och rika – med miljoner på banken.
Annat var det i barndomen.
Då visste dessa stjärnor inte alltid när de skulle få mat nästa gång!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

PelleapppaerjwBrand logo
Pelleapppaerjw

Jennifer Lopez – Hemlös efter bråket med mamman

Jennifer Lopez.

”I used to have a little, now I have a lot”, sjunger Jennifer Lopez, 54, och det stämmer. Stjärnan växte upp i ett stökigt område i en trång lägenhet i Bronx, där hon och hennes två systrar fick samsas om ett litet sovrum. Föräldrarna jobbade flera jobb för att få det att gå runt. Deras ansträngningar inspirerade den blivande stjärnan till att jobba hårt.

Annons

– Min pappa jobbade många nätter och mina mamma sålde Tupperware-produkter och jobbade på skolan. Jag kände alltid att jag inte fick svika dem. Jag fick en naturlig disciplin från start. Jag tränade alltid inför något, har J-Lo sagt.

Den blivande superstjärnan blev sedan hemlös som 18-åring efter ett bråk med sin mamma!

Demi Moore – Tvingades flytta över 30 gånger

Demi Moore.

Demi Moore, 61, har beskrivit sig själv som ett äkta ”husvagnspark-barn” som flyttade över 30 gånger i barndomen. Som 16-åring hoppade hon av skolan och flyttade ut från föräldrahemmet för att komma ifrån sina alkoholiserade föräldrar. Redan året därpå gifte hon sig med 28-årige artisten Freddy Moore för att komma ifrån den fattiga tillvaron.

Annons

– Man kan antingen bli fångad av sin tillvaro eller hitta en väg ut, har Demi sagt till The Guardian.

Oprah Winfrey – Levde utan el och vatten

Oprah Winfrey.

I dag är hon är mångmiljardär och räknas som en av de rikaste kändisarna i Hollywood. Det är så långt ifrån det liv Oprah Winfrey, 69, levde som barn man kan komma.

På landsbygden i ett fattigt område i Mississippi växte hon upp i ett hem utan rinnande vatten eller el och ibland bar hon hemmagjorda kläder gjorda av potatissäckar!

Annons

Sarah Jessica Parker – Fick försörja familjen som barnskådis

Sarah Jessica Parker.

Det ljuva livet kom till slut för Sarah Jessica Parker, 58, och inte bara i storserien Sex and the city. Men i barndomen växte pengar knappast på träden i trädgården.

– Vi var fattiga, det gick inte att dölja det. Vi hade ingen el ibland, vi firade ibland inte jul eller födelsedagar, ibland kom Kronofogden förbi eller så ringde telefonbolaget och sa att de skulle stänga av telefonen, har hon berättat.

Annons

Redan som barn hjälpte Sarah Jessica Parker till att dryga ut familjens kassa genom tidiga jobb som barnskådis.

Dolly Parton – Bodde tolv barn i ett plåtskjul

Dolly Parton.

Tolv barn att försörja var det inte lätt för 77-åriga Dolly Partons föräldrar. Den stora familjen levde i ett alldeles för litet plåtskjul utan el eller vatten uppe i bergen i Tennessee.

Jolene-sångerskan har berättat att föräldrarna inte hade pengar nog till läkaren när hon föddes, så de betalade honom med en säck majsmjöl!

FOTO: TT

Annons