Tyra Banks: "Jag är rädd för Naomi Campbell"

Tyra Banks berättar om det kalla kriget mellan henne och Naomi Campbell.

Tyra Banks, 42, och Naomi Campbell, 46, har varit bittra konkurrenter sedan 1990-talet. Tyra Banks slog igenom som catwalk-modell i Paris som 17-åring. Snart kallades hon “den nya Naomi Campbell”. Naomi Campbell insåg att hennes framgång var hotad och hanterade inte den nya förmågan Tyra med ro. Ett hätskt krig blossade upp mellan dem. I Skavlan berättar Tyra Banks om den svåra tiden:

– Det var inte schyst mot Naomi, men hennes reaktion på det… Jag är än idag väldigt rädd för henne, säger Tyra Banks till Fredrik Skavlan.

"Jag är rädd för Naomi än idag", säger Tyra Banks i "Skavlan".

“Jag är rädd för Naomi än idag”, säger Tyra Banks i “Skavlan”.

Tyra Banks vill inte gå in på detaljer i fejden, men avslöjar att hon blev tvungen att sluta på flera agenturer på grund av Naomi Campell. Tyra Banks mamma slutade också sitt jobb för att stötta Tyra:

– Det var väldigt tufft. En av de värsta perioderna i mitt liv, säger Tyra Banks.

Naomi såg Tyra som ett hot.

Flera år senare hade Tyra Banks Naomi Campbell som gäst i sin egen talkshow, “The Tyra Banks Show”. Trots att Naomi spelade oskyldig under intervjun bad hon Tyra om ursäkt i en reklampaus:

– Jag grät som ett barn. Att få höra något sånt… efter alla år av smärta och att behöva hantera det offentligt.”, säger Tyra och fortsätter. “Att få den ursäkten betydde verkligen mycket för mig. Hon anar inte… Tack, Naomi!

'Rodeo Drive Walk of Style Awards' honours the Versace fashion house, Beverly Hills, America - 08 Feb 2007

Trots alla år och ursäkter känner sig Tyra rädd för Naomi.

Trots det stora motståndet från Naomi Campbell har Tyra Banks förståelse för hur Naomi reagerade. Budskapet från modeindustrin var att någon yngre kom för att ta hennes berömmelse, pengar och jobb:

– Jag kan inte förlåta det hon gjorde. Men jag kan förstå varför.

Foto: IBL, SVT

SENASTE NYTT!