LÄS MER:MadonnaVictoria BeckhamBritney SpearsTaylor SwiftKardashiansVictoria Beckham

Fansen rasar mot Ed Sheeran – efter händelsen på galan: "Sjukt"

30 jan, 2018 
AvOla Brising
Ed Sheeran vann över fyra kvinnor och bland annat en låt om sexuellt utnyttjande. Ilskan på Twitter vet knappt några gränser.
Annons

Natten till måndag hölls året Grammygala i New York. I kategorin ”Best pop solo performance” var fem artister nominerade. Fyra kvinnor och en man.

Sångerskan Kesha, 30, var nominerad för låten ”Praying” från albumet ”Rainbow” som hon skrev efter att ha lämnat in en stämningsansökan om att hennes före detta producent Dr. Luke, 44, drogat och misshandlat henne sexuellt, fysiskt och psykiskt.

Lady Gaga, 31, var nominerad för  ”Million Reasons”, Pink, 38, för ”What about us”, Kelly Clarkson, 35, för ”Love so soft” och Ed Sheeran, 26, för ”Shape of you”.

Både Lady Gagas och Pinks låtar handlar på olika sätt som om hur svårt det är att ta sig ur dåliga förhållanden, medan Ed och Kellys låtar är simpla kärlekslåtar. Och med tanke på höstens #metoo-rörelse var det många som blev fly förbannade då det väl stod klart att Ed vunnit priset. Det tog det inte lång tid innan en väldig massa människor började rasa över det rasa i sociala medier.

”Ser någon vad som är fel här? Kesha skrev Praying efter all den misshandeln hon gick igenom, Lady Gaga skrev Joanne medan hon läkte och Ed Sheeran skrev en sång när han var kåt på en tjej och vann priset. Musikindustrin är konstig”, skriver en ilsken användare på Twitter.

Annons

”Det är ganska sjukt att Ed Sheeran vinner en grammy för en låt om att tråna efter en tjejs kropp i en kategori där alla andra låtar i samma kategori handlar om att överleva våldtäkt, älska sig själv och kvinnlig styrka”, skriver en annan.

”Älskar att fyra kvinnor är nominerade i en kategori och den ende mannen tar hem priset”, skriver en tredje.

Samtidigt finns det dem som försvarar Sheeran.

”Jag måste bara få säga att Ed Sheeran inte kan hjälpa att han vann sin Grammy så kasta inte skit på honom. Han är en duktig artist som skriver sin egna musik”, skriver en användare.

Sheeran, som själv inte var på galan, har publicerat en bild av en rödhårig katt som både ser lite rädd ut och dansar på Instagram samtidigt som han tackar för priset. Han har däremot inte velat kommentera kritiken.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

FOTO: Ibl

Annons