Tv-stjärnans besked om nyfödde sonens tillstånd

Den 12:e maj blev Zach och Tori Roloff föräldrar till sonen Jackson. Under ett ultraljud i vecka 34 fick de reda på att han ärvt sin pappas akondroplasi men de valde att hålla det hemligt, fram tills nu: – Vi kommer försöka hjälpa honom med vad han än vill göra i livet. Det är våra liv går ut på nu.

Zach och Tori Roloff visste att det skulle bli en stor livsförändring att få barn, oavsett om bebisen visade sig fått ärva sin pappas akondroplasi eller inte.

– Vi visste att vi skulle lämna vårt gamla liv bakom oss, men vi är ok med det, säger Zach, 27, till People och fortsätter:

– Vi gör inte saker enligt vår schema längre. Vi är under “Jackson tid”.

“Jackson tid” betyder enligt Tori, 26, att få sova i cirka fyra timmar per natt och amma cirka 11 gånger per dygn.

– Jag har insett att jag kan överleva utan att knappt få sova. Zach har lite mer problem med det, erkänner Tori.

Men Zach – som man har kunnat följa i TLC:s realityserie Little People, Big World sen han var 13 år – säger att det inte finns något som han inte skulle göra för sin son, som precis som honom föddes med en av de vanligaste formerna av kortvuxenhet, akondroplasi.

Enligt socialstyrelsen har barn med akondroplasi normal kroppslängd vid födseln. Under de första månaderna kan längdtillväxten vara normal, men sedan sjunker tillväxthastigheten abrupt

– Du måste uppmuntra barn med akondroplasi lite mer eftersom det kommer ta dem fem steg att göra nått som tar andra två steg att göra. Men jag visste, kortvuxen eller inte, att jag skulle uppfostra mitt barn men mentaliteten att alla inte får första priset. Du måste förtjäna det.

Enligt sajten People blir män med akondroplasi runt 1.32 m långa och har en normallivslängd. Bebisar kan ha andningsproblem och försenade muskelutveckling.

Zach och hans fru Tori, som är normallång, visste innan de blev gravida att det var 50% chans att bebisen skulle ärva Zachs akondroplasi. Jackson fick sin diagnos under ett ultraljud i v.34 och då berättade paret för sin familj men valde att hålla det hemligt för allmänheten fram tills att han föddes.

– Vi visste vår chans för att få ett kortvuxet barn, men det gjorde inget. Vi visste att vi ville blir föräldrar, hur än Gud ville att det skulle bli, säger Tori.

Zach avslutar med att säga:

– Vi kommer försöka hjälpa honom med vad han än vill göra i livet. Det är det som våra liv går ut på nu.

LÄS OCKSÅ: Bebislycka! Tv-stjärnan har blivit pappa

Foto: Instagram

SENASTE NYTT!