LÄS MER:MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo Boo

Top model-profilen Jael Strauss, 34, död

05 dec, 2018 
AvAngelica Jaako Billenman
Jael Strauss från Top model 2007 är död, två månader efter att hon fick sitt cancerbesked.
För två månader sedan diagnostiserades den forna modellen Jael Strauss med cancer. Nu har hon somnat in, endast 34 år gammal. Jael Strauss upptäcktes i tv-programmet America's Next Top Model 2007.
Annons

I oktober fick 34-åriga exmodellen Jael Strauss ett fruktansvärt besked.

”Den 2 oktober fick jag diagnosen bröstcancer, det har spridit sig aggressivt genom min kropp och är obotligt”, skrev hon då i ett inlägg på Facebook.

Läkarna sa att hon bara hade månader kvar att leva. Jael Strauss påbörjade en cellgiftsbehandling, men valde att avsluta den. Sista tiden i livet har hon tillbringat på hospice, och igår somnade Jael Strauss in, i sviterna av sin bröstcancer uppger en källa till TMZ.

Slog igenom i Top model

Jael Strauss deltog i tv-programmet America’s Next Top Model 2007 där en grupp tjejer strävar efter att bli modeller under coachning av programledaren och forna supermodellen Tyra Banks, 45. Jael slutade sexa, men livet tog inte den vändning som hon kanske hade hoppats på. Istället hamnade hon i ett tungt narkotikamissbruk och börjar använda kokain, receptbelagda smärtstillande tabletter och metamfetamin.

Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Flera år senare, 2012, lyckades hon ta sig ur sitt beroende efter att ha medverkat i tv-programmet Dr. Phil där hon öppet berättade om sina problem och också fick professionell hjälp.

– Det är verkligen otroligt, det är ett stort mirakel att fortfarande andas efter vad jag hållit på med och jag är så tacksam, sa hon några år senare enligt Mirror.

Jael Strauss sista inlägg på Instagram skrev hon den 17 november i år. Där strömmar nu kondoleanserna in.

”Vila i frid ängel, du kommer aldrig att glömmas.”

”Du visade människor att det var okej att vara annorlunda. Det var okej att älska någon med hela sitt hjärta, även om det var töntigt eller inte. Tack vare det gjorde du världen lite bättre.”

”Vila i frid. Jag kommer att sakna ditt kämpande, snälla och spirituella hjärta. Alldeles för ung.”

Jael Strauss blev 34 år.

FOTO: IBL, Instagram

Annons