TRENDAR JUST NU!MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo Boo

Top Model-Jael Strauss, 34, drabbad av obotlig bröstcancer

10 okt, 2018 
Malin Ljung
Top Model-Jael Strauss hr drabbats av bröstcancer
Top Model-profilen Jael Strauss, 34, har drabbats av obotlig bröstcancer. Nu skriver hon om känslorna efter läkarnas besked att hon bara har månader kvar att leva: "Jag vill inte dö. Jag behöver ett mirakel".
Annons

Jael Strauss, 34, känd från America’s Next Top Model, har drabbats av obotlig cancer. För några dagar sedan meddelade hon på sina sociala medier att hon fått det ofattbara beskedet av läkarna – de hade upptäckt bröstcancer och har gett henne beskedet att hon inte har lång tid kvar.

“Jag hade tänkt att skriva något långt för vissa av er förtjänar att veta, den 2 oktober diagnostiserades jag med gradus 3 bröstcancer. Den har spridit sig aggressivt i min kropp och är obotlig. Men behandling kan det förlänga mitt liv med “några få månader” säger läkarna”, inleder Jael Strauss sitt inlägg.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

“Jag vill inte dö. Jag behöver ett av de där miraklen som hände mig 2013”, avslutar Jael Strauss sitt inlägg.

Hon gjorde stor succé när hon deltog i America’s Next Top Model 2007 och slutade sexa. Men livet efteråt blev en kamp – Jael fastnade nämligen i svårt metamfetamin-missbruk som hon kämpat mot. Fem år efter den tv-sända modelltävlingen fick Jael hjälp mot sitt missbruk när hon gästade tv-showen Dr Phil och psykologen Phil McGraw tog sig an henne. I augusti uppdaterade Jael om lyckan på sina sociala medier:

Annons

Jael Strauss tidigare kamp mot missbruket

“Idag har jag varit nykter i fem år. Bra gud! Jag vet några saker som är sanna: mirakel finns, återhämtning är möjligt för alla oavsett hur djupt ner du än tycker att du är, vi är aldrig för trasiga för att lagas”, skrev hon då.

Enligt People har Jael Strauss nu påbörjat cellgiftsbehandling, men utgången är oviss. Sajten har varit i kontakt med tv-profilens vänner som uppger att Jael nu lägger allt fokus på behandlingen:

– Jael lägger all sin energi på att kämpa mot den här oberäkneliga sjukdomen, skriver de.

Samtidigt har vännerna startat en insamling för att finansiera Jael Strauss läkarkostnader. Orsaken är att hon inom en månad kommer förlora sitt jobb, och därmed även bli av med sin sjukförsäkring.

– Jael är i ofattbar smärta just nu och kan inte arbeta.

Enligt People har de på tre dagar lyckats samla ihop drygt 70 000 kronor till sin vän.

Vi på Hänt sänder alla våra tankar till Jael Strauss!

 

FOTO: Faksimil Youtube, Instagram

 

 

Annons