LÄS MER:MadonnaBritney SpearsTaylor SwiftKardashiansVictoria Beckham

Tittarna rasar mot Gordon Ramsey efter olämpliga beteendet mot Sofia Vergara

16 jan, 2019 
AvOla Brising
Det hände hos Jay Leno. Kvinnor världen över rasar mot Gordon Ramsay då klippet på när han antastar Sofia Vergara blir viralt.
Annons

2010 gästade Gordon Ramsay, 52, The Tonight Show with Jay Leno tillsammans med Modern Family-stjärnan Sofia Vergara, 46. Gordon satt redan i soffan när det var dags för Sofia att komma in och göra sin intervju och stämningen mellan honom och Jay Leno, 68, var minst sagt grabbig då skådespelerskan gjorde entré.

Hela klippet finns på Youtube och framför allt är det Gordon som blir mer och mer gränslös ju längre den tio minuters långa intervjun håller på. När Sofia pratar om att hon aldrig gapar och skriker som på tv i verkliga livet är han blixtsnabb med att flika in:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Bara i sovrummet?

Gordon blir allt mer närgången, petar och kladdar på Sofia och hon ger honom irriterade blickar samtidigt som hon försöker flytta sig allt längre bort från 52-åringen tills hon sitter i hörnet av sin fåtölj. När programledaren visar en bild på när hon äter pizza på semestern säger Gordon:

– Du ser ut att gilla det där, som du trycker in hela i munnen på en gång.

Annons

Han fortsätter:

– Du bara plockar upp den och trycker in den.

Sofia blir lite irriterad, men spelar med i det snuskiga skämtet samtidigt som Gordon blir ännu rödare i ansiktet. Något senare säger hon också på spanska, efter att tv-kocken förolämpat henne ännu en gång, till kameran:

– Ese tipo no respeta. (Den här killen respekterar mig inte.)

Sofia låtsas att hon ska slå Gordon, varpå han vänder sig om ställer sig på knä i sin soffa med rumpan vänd mot henne som om han väntar på att få smisk. Gordon hinner dessutom med att dissa Sofia för att hon har gett sin son namnet Manolo, gör narr av både det, hennes hemland Colombia och deras matkultur innan han i slutet av klippet ger henne en dask på stjärten/låret. Då får Sofia nog och säger:

– Nej! Du får inte röra mig.

Hon hoppar demonstrativt ännu längre in i sitt hörn, men det stoppar inte Gordon som hoppar efter och trycker in sig tätt intill henne i hennes fåtölj.

Annons

Gordon Ramsay får kritik efter klippet

Programmet sändes som sagt 2010 och då var det inte många människor som reagerade på Gordons gränsöverskridande beteende. Men i slutet av 2017 kom #metoo och då twittraren Jason Bolanos för en dryg vecka sedan skrev ”Sofia Vergara förtjänar inte att bli behandlad så här. Det här är väldigt obehagligt” och la ut denna ihopklippta kortversion av Gordons agerande tog det hus i helvete:

Plötsligt sprider sig de förfärade och upprörda reaktionerna kring Gordons sexistiska och olämpliga beteende likt en löpeld på internet. Klippet har blivit vitalt, inte bara setts 160 000 gånger utan dessutom delats vidare enormt mycket.

Framför allt är det äcklade kvinnor som kommenterar klippet på Twitter. En användare skriver:

Annons

”Är han gift och har 6 barn. Vad är fel på Gordon Ramsay?”

En annan håller med:

”Hon ser nästan ut som om hon håller på att smälta in i den bortre sidan av fåtöljen”

Många twittrande män höll också med. En av dem skrev:

”Titta hur bekväm han är med att ta VILKET SOM HELST och VARJE tillfälle till att kladda på henne. Ett svins privilegium.”

Trots störtfloden av kritiska kommentarer, artiklar och fördömanden som nätet i USA börjat svämma över av har Gordon Ramsay själv fortfarande inte sagt ett ord om det nio år gamla klippet. Han har varken bett om ursäkt för sitt beteende eller försökt vifta bort det. Istället verkar tv-stjärnan likt en struts ha stoppat huvudet i sanden i förhoppning om att faran snart ska dra förbi.

Här kan du se hela intervjun från 2010:

https://www.youtube.com/watch?v=fVmG8JA-2ys

FOTO: IBL, NBC

Annons