Taylor Swift i rättegång med radioprofil

Taylor Swift i rättegång med radioprofil

Taylor Swift och David Mueller stämmer varandra om vart annat. Vad det handlar om? Att David sexuellt ofredat Taylor, men han i sin tur nekar. Taylors senaste bud är endast en dollar från David – men hon kräver också något annat.

Under en fotografering som ägde rum för fyra år sedan, redan 2013, ska radioprofilen David Mueller ha tafsat på popartisten Taylor Swift, 27. Enligt Taylor ska David ha dragit upp hennes kjol och tafsat på ”en privat del på ett olämpligt sätt”. Direkt efter själva händelsen vände sig Taylor och hennes team direkt till Davids chefer, som i sin tur valde att sparka David från jobbet.

Men nu säger David ifrån och påstår att han inte alls har gjort det som Taylor påstår. Att han har blivit felaktigt anklagad, så nu stämmer han stjärnan på 24 miljoner svenska kronor. Han påstår också att det är vad allt det här har kostat honom. Men Taylor är inte sen medan kontra tillbaka. Hon stämmer David på en något mindre summa – endast en dollar, vilket motsvarar åtta svenska kronor.

Istället vill hon att David hålls ansvarig för fallet och ska ”stå som exempel för andra kvinnor som vill slippa att offentligt återuppleva liknande upprörande och kränkande handlingar”, enligt dokument från rättegången. Rättegången inleddes igår i Denver, Colorado, och tros pågå i två veckor. Men enligt AP är det osannolikt att någon av dem kommer att nå en förlikning.

LÄS OCKSÅ: Därför har Taylor Swift hållit sig undan rampljuset

LÄS OCKSÅ: Därför har Taylor Swift och Tom Hiddleston gjort slut

Foto: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN