Svenske stjärnan Dolph Lundgren blir ryss

Dolph Lundgren kan bli näste man på tur att få ett ryskt pass av President Vladimir Putin: "Jag kan förstås tänka på saken".

Franske skådisen Gérard Depardieu, 67, har gjort det, och nu senast var det den actionstjärnan Steven Seagal, 64. Att bli rysk medborgare är något flera stjärnor blivit efter att de hyllat den ruska presidenten Vladimir Putin, 64. Nu lägger sig vår egen actionhjälte Dolph Lundgren, 59, i sig i diskussionen om att bli ryss.

– Jag kan förstås tänka på saken, säger Lundgren enligt en intervju med statliga ryska nyhetsbyrån Ria.

gerard-steven

Gérard Depardieu och Steven Seagal.

Dolph säger även:

– Om USA skulle bli sämre så kan jag fundera på att flytta, säger han.

Svensken säger vidare att han inte kan så mycket om det politiska men gillar vad han hört om den ryske ledaren.

– Jag är så klart ingen expert på politik men er president Vladimir Putin verkar vara en samlad, lugn och mogen politiker som alltid har en plan, säger Dolph till den ryska nyhetsbyrån.

Han slog igenom över en natt i rollen som den sovjetiske boxaren Ivan Drago i filmen Rocky IV från 1985.

SEMI EXCLUSIVE: Dolph Lundgren - Gumball

Lundgren är inte amerikansk medborgare. I en intervju med Svenskmagasinet.nu har Dolph berättat om tiden i USA och det märks att han inte gillar deras sätt att se på en person som inte är amerikansk medborgare.

– Jag gillar inte Los Angeles, New York är en roligare stad, mer europeisk. Men det är en hård stad att växa upp i som barn. När du har bott i USA i sju år så måste du välja. Antingen blir du amerikansk medborgare eller så flyttar du vidare. Stannar du utan att bli medborgare blir du betraktad som en suspekt individ, och hamnar i ett speciellt fack.

LÄS OCKSÅ: Grace Jones tog till vapen i sin relation med Dolph Lundgren

Foto: Stella

SENASTE NYTT!