Sopranos-stjärnan Bob LuPone är död – blev 76 år gammal

BOB LUPONE

Bob LuPone har lämnat oss efter en lång kamp mot cancer. Han var känd för mycket, men främst förknippas han nog med sin roll i tv-serien The Sopranos.
Nu sörjer vännerna hans bortgång.
Hollywoodfruns nära relation till realityprofilen avslöjad
0:37

Efter reklamen: Hollywoodfruns nära relation till realityprofilen avslöjad

(0:37)

Slå på ljud

Sopranos-stjärnan Bob LuPone är död. Han blev 76 år gammal, det skriver TMZ. Bob lämnade efter sig frun Virgina och sonen Orlando.

Världsskådisen hade länge kämpat mot bukspottskörtelcancer, men efter tre år orkade han inte längre och nu har han tagit sitt sista andetag.

Bob LuPone var en stor amerikansk skådespelare som medverkat i många stora serier och filmer. Bobs lillasyster är dessutom ingen mindre än den kända skådespelerskan Patti LuPone, 73.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Vännerna sörjer stjärnans bortgång

Även om Bob var en stor ikon på den amerikanska filmduken så är det kanske främst från serien The Sopranos som många känner igen honom från. I serien spelade han rollen som Dr Bruce Cusamano, familjeläkare och granne till Tony Soprano.

Bob har även medverkat i succéerna Law and order, Sex and the city och The affair.

Nu sörjer vännerna från teatern hans tragiska bortgång.

”Han var orädd och hade en stor nyfikenhet, humor, en gränslös passion för förbindelser och ett stort hjärta”, skriver den fristående teatern The MCC Theater i New York, som LuPone själv grundade.

Även andra stora stjärnor väljer att skriva ett par väl valda ord om sin avlidne vän.

”En fantastisk man och konstnärlig kraft. Vila i frid och styrka. Tack för allt du har givit oss”, skriver Broadwaystjärnan Donna Murphy Twitter.

FOTO: Carolyn Contino/BEI/REX, YOUTUBE

FRÅN FÖRSTASIDAN