Selena Gomez nära dö under akut operation – vännen bekräftar dramat

Förra året genomgick Selena Gomez en njurtransplantation. Nu avslöjar hennes vän, som också var den som donerade sin njure, att sångerskan var nära att tystna – för gott.

Skådespelerskan Francia Raisa, 29, gav sin vän Selena Gomez, 25, sitt livs present, en ny njure, förra året. Nu berättar Francia att hon hade en svår återhämtning, men att det var ännu värre för Selena Gomez, som var nära att dö under operationen.

– Selena fick en komplikation också. Några timmar efter vår operation vaknade jag upp och hade fått ett sms från henne där det stod: “Jag är riktigt rädd”, berättar Francia i en intervju i W Magazine.

Francia fortsätter berätta att en artär gått sönder.

– De var tvungna att ta in henne på en akut operation och ta en ny ven från hennes ben och bygga upp en ny artär för att hålla min njure på plats. Hon kunde ha dött.

Selena Gomez lider av den autoimmuna reumatiska sjukdomen SLE, som kan drabba alla organ i kroppen. För henne yttrade sig först som artrit i lederna, och när Francia fick beskedet att hennes vän behövde en ny njure kunde sångerskan inte ens öppna en vattenflaska.

– Hon tog en flaska vatten från kylen och försökte öppna den, men kunde inte det. Då kastade hon den i backen och föll ner på golvet och började gråta. Jag frågade: “Vad är fel?”. Hon sa : “Jag behöver en ny njure. Jag vet inte vad jag ska göra, väntetiden är sju till tio år.” Då kom jag på det och sa: “Jag ska testa mig”. Jag ringde hennes assistent bakom hennes rygg för att få information, och det var så processen började.

Som tur var kunde Francia donera sin njure till Selena Gomez, men det var inte en enkel process. När de återhämtade sig drabbades de båda av depressioner.

– Vi ville inte berätta för någon att återhämtningen var väldigt tuff för oss båda, och att vi gick igenom depressioner just då. Vi ville bara vara normala och inte ha all uppmärksamhet på oss.

Operationen ägde förmodligen rum någon gång under sommaren 2017, men det var först i september som Selena Gomez avslöjade det på sin Instagram. En månad senare uttalade hon sig om hur allvarlig situationen var i tv-programmet “Today show”.

– Jag antar att jag kom till det stadiet där det var var frågan om liv eller död.

I samma veva som operationen ägde rum återförenades Selena Gomez med sin tidigare kärlek Justin Bieber, 24.

LÄS OCKSÅ: Selena Gomez, 25, inlagd på rehab – vännerna avslöjar sanningen om kollapsen

Selena Gomez i början av sin karriär.

Selena Gomez tillsammans med Mimmi Pigg under premiären av High school musical 2 2007.

Selena Gomez med dåvarande pojkvännen Justin Bieber på röda mattan 2011. Paret återförenades nyligen, men gick isär bara månader senare.

LÄS OCKSÅ: Selena Gomez konflikt med mamman – efter återföreningen med Justin Bieber

FOTO: IBL

SENASTE NYTT!