LÄS MER:MadonnaBritney SpearsTaylor SwiftKardashiansVictoria Beckham

Så ser Matilda Rose Ledger ut idag – 12 år efter pappa Heath Ledgers död

12 jun, 2022 
Heath Ledger
När Heath Ledger gick bort 2008 lämnade han tvååriga dottern Matilda efter sig. Idag är 15-åriga Matilda en kopia av sin framlidne far. Se bilderna här!
Annons
Fallet Jonny Depp och Amber Heard – detta har häntBrand logo
Fallet Jonny Depp och Amber Heard – detta har hänt

Skådespelaren Heath Ledger tog världen med storm under 00-talet. Efter det stora genombrottet med Brokeback Mountain, där han spelade mot Jake Gyllenhaal, 41, gick karriären spikrakt uppåt.

En av hans mest kända roller är den av Jokern i Batman Begins-triologin. Heath var känd för att ge tyngd och svärta till karaktärerna han porträtterade.

Men mörkret letade sig in i verkliga livet också. Han brottades med prestationsångest, sömnsvårigheter och utmattning. År 2008 dog Heath tragiskt efter en oavsiktlig överdos. Han lämnade den då tvååriga dottern Matilda Rose Ledger, 15, efter sig.

Annons

Hollywoodskådespelaren Heath Ledgers plötsliga och tragiska död

Den 22 januari 2008 chockades världen av nyheten att den älskade skådespelaren Heath Ledger hade hittats död i sin lägenhet i New York.

Den då 28-åriga skådespelaren ska ha tagit en oavsiktlig överdos av sömnpiller och diverse ångestdämpande mediciner innan han somnade in.

Förutom den tvååriga dottern Matilda fanns även ex-flickvännen tillika Matildas mamma Michelle Williams, 41, bland de sörjande efterlevande. Paret separerade året innan det tragiska dödsfallet, något som tog hårt på Heath psykiskt.

– Jag kan prata om sorg, för den finns, om hur det är att vara ensamstående förälder, om hur jag balanserar mitt jobb med barn. Men vad jag inte kan prata om är vad som hände mellan mig och Heath i vårt förhållande, sade Michelle i en intervju med Vogue efter ex-pojkvännens död.

Michelle och Heath träffades under inspelningen av Brokeback Mountain år 2004 och blev blixtförälskade. Efter det gick det snabbt. Deras dotter Matilda Rose kom nämligen till världen bara ett år senare.

Annons

– Matilda är bedårande och otroligt observant. Michelle och jag älskar henne så mycket. Att få bli pappa överträffar alla mina förväntningar. Det är den mest enastående upplevelsen jag någonsin har varit med om, sade Heath om dottern till People Magazine kort efter hennes födsel.

Så ser Matilda Rose Ledger ut idag – 12 år efter pappa Heath Ledgers död

Idag, 12 år efter faderns för tidiga bortgång, är Matilda en ung tjej på 15 år. Men inte bara det, hon är dessutom en kopia av sin pappa utseendemässigt. Samma intensivt bruna ögon och vilda hår.

– Varje gång jag verkligen saknar honom och undrar var han är, så tittar jag bara på henne, sade Matildas mamma till Vogue år 2009.

Efter Heaths död ärvde Matilda hela hans förmögenhet, som var värd 20 miljoner dollar. Det motsvarar 200 miljoner svenska kronor.

Men hur ser den unga Matilda Rose Ledger ut idag?

Matilda Ledger och mamma Michelle Williams fångade av paparazzifotografer år 2019.
Matilda Ledger och mamma Michelle Williams fångade av paparazzifotografer år 2019.
Annons
Visst är hon pappa Heath Ledger upp i dagen?
Visst är hon pappa Heath Ledger upp i dagen?
Den här bilden togs bara för två månader sedan. Här är Matilda tillsammans med mamma Michelles make Thomas Kail.
Den här bilden togs bara för två månader sedan. Här är Matilda tillsammans med mamma Michelles make Thomas Kail.
Annons

FOTO: Matt Baron/BEI/REX, BDG/REX

Annons