LÄS MER:MadonnaBritney SpearsTaylor SwiftKardashiansVictoria Beckham

Robbie Williams kritiseras – efter livsfarliga uppmaningen

28 jan, 2019 
AvOla Brising
Robbie Williams livsände för 2 000 personer på Instagram och uppmuntrade två 20-åringar till att ta kokain.
Annons

Världsstjärnan Robbie Williams, 44, har genom åren ofta hamnat i skandaler och i början av sin karriär, under tiden med pojkbandet Take That, berodde det till stor del på att han missbrukade både narkotika och alkohol. Som då han i början av sin solokarriär ställde in en spelning i Stockholm fem minuter innan han skulle gå på scenen, eller då han 2000 hamnade i ett vilt slagsmål på en MTV-fest.

Men trots att han flera gånger har genomgått rehabilitering för missbruk av sprit och receptbelagda mediciner så har Robbie fortsätt att vara drogliberal. 2013 sa han till exempel att han gärna ville lära sin då nio månader gamla dotter Teddy, 6, att ta bra droger då hon blir tonåring och sugen på att testa gränser:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Om det händer vet jag vad jag ska göra. Vilket är att se till att hon får de bästa drogerna – och ta dem med henne.

För Aftonbladet berättade han för övrigt året innan om sin egen kamp mot missbruket:

Annons

– När min vänstra arm blev stum för att jag tog för mycket droger och jag trodde att jag skulle dö då var jag orolig. Eller nej inte ens då, då hade det gått så långt att jag inte brydde mig om jag levde eller var död.

Och nu har det uppmärksammats att Robbie i en livesändning på sin Instagram för några dagar sedan uppmuntrade ett par unga engelsmän till att både knarka och supa, skriver brittiska sajter som Daily Mail och OK Magazine.

Popstjärnan livesände för 2000 personer på Instagram, då han hamnade i en diskussion med två unga män som ställde en fråga om droger. Eftersom Robbie inte förstod vad de syftade på svarade han först:

– Jag vet att det är ett skämt, men snackar du steroider, eller speed eller marijuana?

– Nej, det var kokain, det är det vi kallar det, svarade en av killarna i videosamtalet.

Robbie Williams sa att det var “länge länge sedan” han själv tog den drogen:

– Hörrni, jag är 44 år och när man blir 44 så orkar inte hjärtat med den skiten. Jag har barn.

Annons

Tipsar 20-åringar om kokain

Artisten och “X factor”-domaren frågade sedan killarna hur gamla de var. När han fick veta att de är 20 år fällde han en kommentar som fick det att låta som om han nästan marknadsförde kokain som partydrog:

– Då är det lugnt, fortsätt ni, ha det så kul och skriv ner allt så ni kan ha det i era memoarer.

Efter att ha tipsat dem om hur kul det är att festa med kokain så gick Robbie vidare till att diskutera olika typer av alkoholhaltiga drycker. Bland annat hyllade han då hur en viss dryck passar till att vara hög på partydrogen ecstasy.

Robbie Williams kritiserades en del efter livesändningen, och videon har blivit omskriven i alla stora brittiska medier. Artisten själv har har dock vägrat kommentera live-videon än så länge.

FOTO: IBL, Instagram

Annons