robinson

Survivor-profilen Dan Lembo död – drabbades av obotlig hjärnsjukdom

Dan Lembo i Survivor

Han levde med den ovanliga hjärnsjukdomen i sex år.
Nu är den amerikanska Robinson-deltagaren Dan Lembo död.

Den framgångsrika mäklaren Dan Lembo blev ett känt ansikte i USA när han år 2010 medverkade i den 21:a säsongen av Survivor, den amerikanska versionen av Robinson.

Nu rapporterar TMZ att Lembo har somnat in. Realityprofilen gick bort i början av september. Det bekräftar hans svägerska för sajten.

Handplockades till Survivor

Dan var en av de stora profilerna när han medverkade i Survivor. Den frispråkiga Lembo tog sig också hela vägen till topp 5 innan han föll på målsnöret och röstades ut efter 37 dagar på ön. Tittarna i USA minns honom också för de skor han bar under sin tid på ön, ett par boots i alligatorskinn.

Lembo har i tidigare intervjuer berättat att han aldrig sökte till Survivor. Det var när han var ute på en bar i Miami som en kvinna plötsligt kom fram till honom och erbjöd honom en plats i programmet.
”Nu har jag observerat dig i en halvtimme. Skulle du vilja vara med i Survivor”, ska hon ha sagt.

Dan tackade ja, och enligt hans svägerska var det ett beslut han aldrig kom att ångra.

Drabbades av obotlig sjukdom

Enligt uppgift ska Dan Lembo för sex år sedan drabbats av den ovanliga och obotliga hjärnsjukdomen Progressiv supranukleär pares. Det är en neurologisk sjukdom som bland annat kännetecknas av rörelsestörningar, tilltagande stelhet och kognitiva problem.

Lembo somnade in i sitt hem, omgiven av sina nära och kära.
”Det fanns inget han älskade mer än att tillbringa tid med sina barn och vänner, nya som gamla”, skriver hans familj i en minnesruna.

Dan Lembo blev 75 år.

FOTO: CBS/Youtube

FRÅN FÖRSTASIDAN