BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo Boo

Radioprofilen Deborah James död i cancer – blev 40 år gammal

01 jul, 2022 
deborah james
BBC-profilen Deborah James är död efter flera års kämpande mot cancer.
Nu meddelar familjen att hon tagit sitt sista andetag.
Annons
Här sjunger Honey Boo Boo mitt under intervjun – tvingas avbrytaBrand logo
Här sjunger Honey Boo Boo mitt under intervjun – tvingas avbryta

Deborah James var en stark profil på brittiska public service-bolaget BBC. I grunden är hon journalist men med tiden kunde hon även titulera sig som utbildare, poddvärd och sedan 2016 har hon drivit en välgörenhetskampanj från London.

År 2016 fick Deborah James diagnosen elakartad tarmcancer. Sedan dess har hon kämpat mot sjukdomen och bidragit till att samla in miljonbelopp till cancerforskning, skriver BBC.

Hon berättade öppet om sin kamp mot sjukdomen i podden You, Me and the Big C på BBC Radio 5 Live.

70 miljoner till cancerforskning

Den gedigna insamlingen kom upp i 70 miljoner kronor och för detta belönades hon med hederstiteln av prins William.

Annons

Men nu har Deborah somnat in efter den långa kampen mot cancer. Hon lämnade efter sig en familj i sorg. Hon hade två barn och en make.

”Det är med stor sorg som vi berättar att Dame Deborah James är död, den mest fantastiska fru, dotter, syster, mamma. Deborah somnade in fridfullt i dag, omgiven av sin familj”, skriver hennes familj på Instagram.

Att Deborah gjorde mycket för världen är ingen hemlighet. Före sin död gav hon ett godkännande till familjen att publicera vad hon stod för.

”Deborah delade med sig av sin erfarenhet med världen för att öka medvetandet, bryta barriärer, utmana tabun och förändra samtalet om cancer. Även när hon hade det som svårast var hennes beslutsamhet att samla in pengar och öka medvetande en inspiration”, skriver familjen.

FOTO: Ian West / TT

Annons