Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:MadonnaVictoria BeckhamBritney SpearsTaylor SwiftKardashiansVictoria Beckham

Carrie Fishers dotter gör succé – så ser hon ut idag

27 jun, 2019 
AvSarah Mansouri
Carrie Fishers dotter Carrie Lourd kommer vara med i nästa Star wars film - tillsammans med sin avlidna mamma prinsessan Leia.
Prinsessan Leia spelades av skådespelaren Carrie Fisher i flera år. Hennes dotter Billie Lourd har nu vuxit upp och går i mammans fotspår. Däremot är hon noga med att hålla sig borta från de problem som hennes mamma tampades med.
Annons
Carrie Fishers dotter gör succé – så ser hon ut idagBrand logo
Carrie Fishers dotter gör succé – så ser hon ut idag

Carrie Fisher var skådespelaren som axlade rollen som prinsessan Leia i flera av Star wars-filmerna. För ungefär två år sedan kom beskedet att hon avlidit, endast 60 år gammal. Dödsorsaken var en hjärtattack delvis beroende på drogmissbruk.

Carrie var öppen med sina problem som hon skrev om i boken Seriously drinking. Alkohol- och drogmissbruket startade redan efter första Star Wars-filmen 1977.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

15 år och flera Star Wars-filmer senare föddes dottern Billie Lourd som Carrie fick tillsammans med den etablerade Hollywoodagenten Bryan Lourd.

Idag har Billie hunnit bli 26 år gammal och när Nöjesbladet träffar henne berättar hon att det inte alltid varit enkelt att vara dotter till Carrie Fisher. I skolan blev hon dömd av sina skolkamrater. På grund av hennes mamma utgick omgivningen från att hon missbrukade alkohol och droger.

Annons

Men Billie valde istället att göra uppror mot fördomarna genom att studera hårt och hålla sig borta från alkohol och droger. 26-åringen växte upp bland berättelser om narkotika och hennes mamma var dessutom kompis med skandalomsusade artisten Courtney Love, 54.

Trots att Billie Lourd stod emot sin mammas dåliga vanor, föll hon för skådespelaryrket. Hon drar sig till minnes att det var när hon fick en replik i Star wars: the force awakens 2015, som hon insåg att det var det yrket hon ville hålla på med.

– Mamma var där, supernervös och försökte lära sig sina repliker. När vi kom hem tyckte hon det var så konstigt att jag kunde vara så bekväm på en sån udda plats, säger Billie till Nöjesbladet.

Carrie Fisher avrådde dottern från rampljuset

Men på hemmaplan möttes hon av motstånd när Billie berättade om sina skådespelardrömmar.

– Båda mamma och pappa avrådde mig. De ville att jag skulle bli läkare. De sa alltid att de hade sett Hollywoodsidan, att den är en katastrof och att man inte får något privatliv, säger Billie.

Annons

Istället för att lyssna på sina föräldrar ljög hon om sina första skådespelargig. När hon sa att hon åkt på ett sommarläger, höll hon egentligen på att repetera inför en musikal.

Idag har Billie Lourd blivit en framgångsrik skådespelare som varit med i flera tv-serier.

Just nu är hon aktuell i filmen Booksmart och snart kommer även hon att synas i nästa Star wars-film – där hon återförenas med mamman på vita duken. Själv berättar inte Bille särskilt mycket om detta, men regissören JJ Abrams har bekräftat och mor och dotter kommer att dela en scen i filmen Star wars: the rise of Skywalker.

För att kunna göra detta möjligt används tidigare oanvänt material på Carrie Fisher när hon gjorde scener i The force awakens. Det kommer vara stunder där Carrie och Billie pratar och rör vid varandra.

Trots att hon blev avrådd från ett liv i skådespelarbranschen säger Billie att hon ändå inte ångrar sig.

– Jag älskar det här jobbet. Jag är sårbar och galen i mitt vanlig liv. Att få verka i en miljö där jag uppmuntras att vara det är det uppfriskande för mig. Det får mig att känna mig normal, säger Billie Lourd till Nöjesbladet.

FOTO: Robert Knight/TT, Instagram

Annons