LÄS MER:MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo BooTaylor Swift
Festis marknadsföring banner

Presidentens tårfyllda hyllning: Michelle du gjorde mig stolt

11 jan, 2017 
Hänt
Barack Obama har nu hållit sitt allra sista tal som president. Och under avskedstalet inatt hade han märkbart svårt att hålla tillbaka tårarna när han tackade hustrun Michelle för hennes stöd.
Annons

Drygt 20 000 supportrar mötte President Barack Obama, 55, i hemstaden Chicago under natten till onsdagen, svensk tid, för ett känslosamt farväl.

Talet inleddes med ett tack till det amerikanska folket:

– Jag har lärt mig av er varje dag. Det är ni som har gjort mig till en bättre president och en bättre man.

Under det nära timslånga talet berörde Obama bland annat utsattheten för olika minoritetsgrupper i USA, vikten av att behålla Obamacare, men också hotet mot det amerikanska samhället om dess folk inte kämpar för sin demokrati.

– Så fort vi tar den för given hotas vår demokrati. Vår konstitution är en fantastisk och vacker gåva, men den är egentligen bara en bit papper. Den har ingen mening i sig själv, det är vi människor som ger den betydelse.

6

När USA:s 44:e president slutligen tackade sin fru Michelle Obama, 52, för stödet under de åtta åren i Vita huset blev det tydligt att han hade svårt att hålla känslorna tillbaka.

Annons

– Michelle, de senaste 25 åren har du inte bara varit min hustru och mor till mina barn, utan också min bästa vän.

– Du tog en roll som du inte bett om och du gjorde det med värdighet, stil och humor. Du har gjort mig stolt och du gjorde vår nation stolt.

Såklart avslutades talet med de välkända orden från Obamas valkampanj 2008:

– Yes we can. Yes we did. Yes we can.

Här kan du se Barack Obamas sista tal i sin helhet.

Av: Anaïs González Cruz

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons