Polis tillkallad efter Sinéad O'Connors självmordsvideo

Motgångarna fortsätter för Sinéad O'Connor. Efter en skrämmande video på Facebook kallades polis till sångerskans motell.

Irländska sångerskan Sinéad O’Connor, 50, som fick en megahit 1990 med “Nothing compares 2 u” har haft det minst sagt kämpigt de senaste åren. Hennes psykiska ohälsa uppdagades redan 1999, då hon försökte ta livet av sig för första gången. I långa perioder har hon sen dess skött både sin sjukdom och medicinering, men karriären återhämtade sig aldrig.

För två år sedan såg allt ut att ha rasat. Sinéad hittades medvetslös på ett hotellrum på Irland efter att återigen ha försökt avsluta sitt liv. På Facebook lämnade hon ett avsked till sina fans och i ett brev tog hon ett allt annat än ömt farväl av barnen Jake, 30, Roisin, 21, Shane, 13, och Yeshua, 11. Sångerskan beskyllde barnen för att ha orsakat hennes sjukdom och avslutade brevet “Ni är döda för mig. Ni dödade er mamma.“.

Med Sinéads historia i åtanke var det därför inte så konstigt att vänner och fans på Facebook blev minst sagt oroliga i tisdags när sångerskan la upp sin senaste video på Facebook. I den pratar artisten om självmord, förklarar att hon bara lever för andras skull, och hade det varit upp till henne själv skulle hon “vara borta”.

 

Sinéad fortsatte berätta om hur alla övergivit henne.

– Det finns ingen i mitt liv förutom min läkare, min psykolog, den snällaste mannen på jorden. Han säger att jag är hans hjälte och det är ungefär det enda som håller mig vid liv.

Anspelningarna på självmord och de tidigare försöken fick några av de som såg videon att ringa polisen. De tog sig snabbt till motellet i New Jersey, men när de kom dit var Sinéad borta.

Annons

– Vi gjorde en kontroll, men hon verkar ha checkat ut. Vi vet i nuläget inte var hon befinner sig, meddelade polisen i South Hackensack till amerikanska medier.

Senare på kvällen lades en hälsning ut på Facebook som påstods komma från en vän till Sinéad. I den stod det kort att hon var okej.

Foto: IBL, Facebook

Senaste nytt