Pappans ärliga ord efter modellens död: ”Påståendena är falska”

Caroline Bittencourt

Den brasilianska modellen Caroline Bittencourt föll av båten mitt under stormen. Det rapporterades att hon drunknade efter att ha dykt ner i vattnet för att rädda sina hundar, något hennes far nu dementerar.

Den brasilianska modellen Caroline Bittencourt, 37, anmäldes saknad i söndags efter att ha fallit ner i havet utanför São Paulo, Brasilien, under en storm. Hennes och makens båt befann sig i närheten av den stora ön Ilhabela då olyckan inträffade. På tisdagseftermiddagen hittades modellen död vid Cigarras Beach, 22 kilometer från platsen där hon försvann.

Hennes man, Jorge Sestini räddades i söndags ett par timmar efter att han dykt ner i vattnet i ett misslyckat försök att rädda Caroline Bittencourt. Modellens pappa, Orley Bittencourt, var en del av sökinsatsen. Han berättar att han var där när dotterns kropp drogs upp ur vattnet.

Nyheten spreds snabbt över världen, men framför allt eftersom lokala medier rapporterat att Caroline skulle ha dykt ner i vattnet då stormen rasade som värst för att rädda sina två hundar som innan dess sköljts över bord. Enligt Daily Mail var det en nära vän till modellen, den personlige tränaren Can Saad, som påstod detta då denne intervjuades av media:

– Hon hoppade i havet för att rädda sina hundar som blåset ner i vattnet på grund av den kraftiga vinden. Det var bara hon, hennes make och hundarna ombord.

Can Saad fortsatte:

– Jorge hoppade i efter för att rädda henne, men de kom ifrån varandra i vattnet på grund av stormen och han tvingades simma i tre timmar mot kusten för att överleva.

Men nu tillbakavisar modellens pappa Orley uppgifterna. Han dementerar att Caroline ska ha hoppat i vattnet för att rädda hundarna och förklarar för tv-kanalen TV Band News:

– Det var inget annat än en olycka som orsakades av stormen som nåde São Paulos kust i söndags. Påståendena är falska och jag ber folk att lyssna på fakta. Jorge berättade för mig att en våg slog till mot båtens sida med en sådan kraft och vind att Carol tappade balansen och föll ner i vattnet.

Maken gjorde allt i sin makt för att rädda modellen

Orley beskriver sedan hur Jorge desperat försökte rädda Caroline:

– Jorge hoppade i för att rädda henne. Han kunde inte slänga åt henne en livboj eftersom avståndet snabbt blev för stort mellan henne och båten då strömmarna var så starka. Han kunde se hur Carol försökte simma mot båten innan han hoppade i och bad henne ta det lugnt eftersom han var på väg efter för att rädda henne.

Tårögd fortsätter den förkrossade fadern med att förklara:

– Han kunde se hur hon försvann ner under vattnet och kunde omöjligt rädda henne eftersom stormen drog dem längre bort ifrån varandra. Han letade sedan efter min dotter i över tre timmar och båten drev bort från honom under tiden.

Caroline hade även en 17-årig dotter vid namn Isabelle från ett tidigare förhållande och dottern bekräftade dödsfallet på sina sociala medier där hon skrev:

”Vi är tacksamma för allt stöd och alla fina meddelanden som vi fått från Carols vänner och fans. Er energi fyller våra hjärtan med så mycket kärlek”.

Förutom att jobba som modell var Caroline även en känd tv-profil hemma i Brasilien och hon har många fans som sörjer henne. Caroline Bittencourt är för övrigt den andra brasilianska modellen som dör på kort tid i just São Paulo. Det var inte mycket längre än en vecka sedan 26-åriga Tales Soares föll ihop på catwalken mitt under São Paulo’s Fashion Week.

26-åringen snubblade och föll livlöst till golvet, varpå sjukvårdare försökte återuppliva honom. Samtidigt forsade det fradga ur Tales mun. Han dödförklarades kort därefter på sjukhus och det visade sig efter obduktionen att han lidit av en medfödd obehandlad hjärtsjukdom.

Vad som fortfarande är oklart, och som det ännu inte har kommit några rapporter om, är vad som hände med modellens älskade hundar.

LÄS MER: 5 år efter tragiska diagnosen – modellen Elly Mayday död i cancer

LÄS MER: Chocken: 64-åriga modellen och dottern lika som bär

FOTO: Instagram

SENASTE NYTT!