Pang i bygget-skådespelaren Bernard Cribbins död – blev 93 år gammal

Den brittiska skådespelaren Bernard Cribbins har somnat in.
Han blev 93 år gammal.
0:27

Efter reklamen: Folkkära kändisar som lämnat oss 2022

(0:27)

Slå på ljud

Det var Bernard Cribbins agent, Gavin Barker, som bekräftade att skådespelaren somnat in.

"Den älskade skådespelaren Bernard Cribbins OBE har gått bort vid en ålder av 93. Hans karriär sträckte sig över sju decennier med så mångsidigt arbete, allt från filmer som The Railway Children och Carry On'-serien och hit 60-talslåten Right Said Fred”, sa han i ett uttalande och fortsatte:

"Bernards bidrag till brittisk underhållning är utan tvekan. Han var unik, kännetecknande av de bästa i sin generation, och kommer att saknas mycket av alla som hade nöjet att känna och arbeta med honom."

Bernard Cribbins förlorade också sin fru Gill förra året. De hade varit gifta i 66 år.

Bernard Cribbins liv och karriär

Bernard föddes i Oldham 1928 och har haft många strängar på sin lyra. Han har kunnat kalla sig skådespelare, sångare och musikalartist och har berört en minst sagt bred publik.

Efter att ha synts på scen i många år gjorde han sin filmdebut i Davy från 1957, innan han fortsatte att arbeta tillsammans med några av Englands största namn i filmer som Two-Way Stretch, She och Daleks' Invasion Earth 2150 AD.

Han spelade också i flera Carry On-filmer och hade roller i TV-favoriterna Coronation Street och Doctor Who. Vid sidan av det hade han också en framgångsrik musikkarriär med låtar som Hole In The Ground och Right Said Fred, som båda nådde den brittiska singellistans topp 10.

Han spelade också den handelsresande sked-försäljaren i Pang i bygget-avsnittet The Hotel inspectors.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!