P Diddy/Puff Daddy/Diddy: Nu byter hiphopstjärnan namn – igen

Kärt artistbarn har många namn. Nu byter ”Bad boy for life”-rapparen Sean Combs namn för TYP tionde gången.

Puff DaddyPuffyP. DiddyDiddySean John, Love – och nu Brother Love. Det är uppenbarligen sjukt svårt att bestämma sig för ett artistnamn och köra på det – fråga bara Snoop Dogg, 46, (eller vad det är han heter nu?) som också bytt namn TYP tio gånger.

Annons:
Bli fräscht sommarbrun i höstrusket – lyxiga self tan produkter till 20% rabatt med koden ”Idol”

Det var på sin 48-årsdag som rapparen Sean Combs, som han heter egentligen, aviserade via sociala medier att han från och med nu går under artistnamnet Brother Love.

– Jag har seriösa, seriösa nyheter. Jag har bett för det här. Jag har bestämt – och jag vet att det är riskfyllt och jag vet att det vissa människor tycker att det är töntigt – men jag har bestämt mig för att byta namn igen, säger han i en video på Twitter.

Anledningen är inte överdrivet invecklad – han känner sig inte längre som en Diddy.

– Det är bara inte den jag är längre. Det är något annorlunda, säger han.

503 Service Unavailable

Puff Daddy/Diddy, eller just det Brother Love, slog igenom med debutalbumet ”Now way out” 1997. Han hade en dunderhit med låten ”Bad boy for life” 2001, där komikern Ben Stiller gjorde en uppmärksammad roll i musikvideon, och han är också en av världens mest inkomstbringande artister.

Andra uppmärksammade namnbyten inom musikvärlden är Cat Stevens byte till Yusuf Islam, Prince, som ett tag blev ”The artist formerly known as Prince” och rapparen Lil Bow Wow blev kort och gott Bow Wow.

LÄS OCKSÅ: Snoop Doggs son modell – på New York Fashion Week

LÄS OCKSÅ: Skrällen: prins Georges oväntade namnbyte avslöjat

Foto: IBL