LÄS MER:MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo BooTaylor Swift

Ozzy Osbournes kamp mot sjukdomen: ”Det är dåliga nyheter”

07 aug, 2020 
Malin Ljung
Ozzy Osbournes egna ord om uppskjutna turnén och hälsan
Ozzy Osbourne bryter tystnaden om sin svåra kamp med hälsan. Nu berättar han att han trodde att han skulle dö, och var övertygad om att hustrun inte sa hela sanningen.
Annons
Allt om Angelina JolieBrand logo
Allt om Angelina Jolie

Rockstjärnan Ozzy Osbourne, 71, har förvisso aldrig levt ett liv som skulle göra en hälsocoach nöjd, men de senaste åren har han drabbats av motgång på motgång.

Han har tvingats ställa in flera turnéer, eller skjutit fram dem, efter att ha drabbats av olika sjukdomar. I början av 2019 fördes han till sjukhus i ilfart efter att ha drabbats av en mardrömslik influensa. Hans hustru Sharon Osbourne, 67, kunde efter några dagar meddela att stjärnan dessutom åkt på flera komplikationer, vilket fördröjde tillfrisknandet som man önskade.

Bara några veckor senare råkade han ut för en olycka i sitt hem och slet upp en gammal ryggskada.

Familjen om ryktet att Ozzy Osbourne är döende

Sedan dess har det inte kommit många nya bilder på Ozzy och det har spekulerats i att han legat på dödsbädden, något hans vänner uttalade sig om. Familjen dementerade dock uppgifterna och dottern Kelly Osbourne, 35, sa att det hela var “skitsnack”.

Annons

I början av året avslöjade rockikonen för första gången att han drabbats av Parkinson. Diagnosen fick han i samband med att han föll illa i sitt hem under våren 2019.

– Det är Parkin 2, vilket är en form av Parkinson. Det finns så många olika typer av Parkinson. Det är inte en dödsdom, men det påverkar vissa nerver i din kropp. Det är som att du har en bra dag, en bra dag och sen en riktigt dålig dag, berättade hans hustru Sharon i en intervju.

Häromdagen gästade Ozzy Osbourne den amerikanska radiokanalen SiriusXM där han talade ut om hur illa det varit och att han på riktigt trodde att hans sista stund var kommen.

”Övertygad om att jag skulle dö”

– Jag var övertygad om att jag skulle dö. Jag hade så mycket obehag, smärta och elände. Jag trodde att de försökte dölja det för mig. Jag kommer ihåg att jag sa till Sharon “du måste hjälpa mig med det här, är det värre än vad du berättat för mig?”, säger han i radiointervjun.

Annons

– Ja, han trodde att jag försökte dölja något för honom, säger Sharon Osbourne.

Även om Ozzy Osbourne är på bättringsvägen vet han att det är lång väg till att komma dit han en gång i tiden var, om det ens är möjligt. Framför allt är det den ryggskada han har sedan en olycka 2003 som ställer till det, samma skada som han slet upp efter ett fall i hemmet för 1,5 år sedan.

– Jag är ungefär 75 procent där, men det är en långsam återhämtning. Ryggradskirurgi är dåliga nyheter. Jag har varit i så dåligt tillstånd med så mycket smärta, och jag har fortfarande väldigt ont, säger han.

FOTO: TT

Annons