Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo Boo

Olivia Jackson tvingades amputera arm efter filminspelning

14 dec, 2018 
https://image.hant.se/image-4948149?imageId=4948149&width=1320&height=689
Lina Arvidsson
Olivia Jakcson
Under inspelningen av Resident Evil: The final chapter råkade stuntkvinnan Olivia Jackson ut för en olycka och tvingades amputera sin arm. Nu kräver hon kompensation för sina skador.
Annons

Stuntkvinnan Olivia Jackson, 35, råkade ut för en otäck olycka under inspelningen av storfilmen Resident Evil: The final chapter för tre år sedan. Den erfarna stuntkvinnan har tagit sig an farligheter i filmer som Avengers: age of Ultron, Mad Max: Fury road och Guardians of the galaxy. Den här gången gick det dock riktigt illa.

Det var under en motorcykelscen som spelades in i Johannesburg i Sydafrika som som olyckan inträffade. Olivia Jackson var body double för skådespelerskan Milla Jovovich, 42, som spelar huvudrollen i Resident Evil: the final chapter. Men något gick fel och Olivia kraschade in i en kamera. Under inspelningen hade hon inte på sig några skydd eller någon hjälm, skriver the Mirror.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Olivia Jackson låg i koma i 17 dagar. Hennes ryggrad blev svårt skadad, hon fick hjärnskakning, en punkterad lunga och drabbades av flera benbrott. Senare fick hennes arm amputeras.

Annons

Fler olyckor under inspelningen

Olivia Jacksons allvarliga skador har gjort att hon inte kan arbeta längre och nu söker hon ekonomisk ersättning för olyckan. I rätten kräver hon 25 miljoner kronor.

På Instagram har Olivia Jackson berättat hur hennes liv ser ut efter olyckan.

Rehabiliteringsträning varje dag i en timme för att försöka få min nacke och bröst att fungera, träna resten av kroppen, äta smärtstillande mediciner, besöka någon slags läkare, sova, repetera. Fan, det är här tråkigt och absolut INTE det liv fyllt av adrenalin som jag vanligtvis lever. Med envishet och tålamod kommer jag så småningom att komma dit jag vill“, skrev Olivia Jackson på Instagram 2016.

Inspelningen av Resident Evil: The final chapter drabbades av ännu en omskakande olycka. I december 2015 krossades Ricardo Cornelius, 34, till döds när han stod på en snurrande plattform som skulle flytta en bil. Ricardo fastnade mellan bilen och väggen. Han fick svåra inre skador och avled senare på sjukhus.

FOTO: IBL

Annons