LÄS MER:MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo BooTaylor Swift
Festis marknadsföring banner

Nya chockbilden på Pete Doherty efter skandalerna: ”Gått över gränsen”

08 mar, 2024 
Erika Svensson
Att kroppen inte mår bra av droger är knappast någon nyhet.
För skandalmakaren Pete Doherty var det hans fötter (!) som fick ta den tunga smällen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Malin Åkerman därför vägrar hon skaffa fler barnBrand logo
Malin Åkerman därför vägrar hon skaffa fler barn

I mitten av 00-talet var Pete Doherty, 43, musikvärldens skandalmakare nummer 1. Han pendlade mellan rehab och de stora festivalscenerna som frontman i banden The Libertines och Babshambles, och uppmärksammandes enormt för sin relation med modellen Kate Moss, 48.

Men mest omskriven blev han för sina stökiga konserter där han allt som oftast var påtänd.

Idag har stjärnan lugnat ner sig rejält och är sedan två år tillbaka drogfri, efter många misslyckade tidigare försök. Nu berättar han om väckarklockan som en gång för alla fick honom att bli ren.

Annons

– Jag hade verkligen gått över gränsen många gånger. Jag förlorade nästan mina fötter och sådana saker, säger han till The Mirror.

”Har varit en jävla resa”

Anledningen att just fötterna tog så hård skada var att rockstjärnan hade injicerat så mycket heroin i sina ådror genom åren.

– Det var verkligen nära ögat på grund av all injicering. Det är så det går när du får slut på ådror. Det känns längesen nu dock men det har varit en jävla resa.

Förra året gifte han sig med Katia De Vidas, keyboardist i nya bandet The Puta Madres.

Pete Doherty och Kate Moss hade en mycket uppmärksammad relation. Bilden är tagen 2014.FOTO: Julien Behal
Pete Doherty idag.FOTO: DARY / BACKGRID UK / TT
Annons

Var hemlös: ”Jag betalade hyran med sex”

Pete Dohertys liv har varit fyllt av droger och alkohol. Det var 2005 som han tillsammans med supermodellen Kate Moss chockade världen när de offentliggjorde sitt förhållande.

Det omaka paret drog ner varandra i ett missbruk och tillvaron blev värre och värre, i brittisk press ryktades det att de båda var nära att stryka med av knarkandet.

Efter uppbrottet 2007 har Kate blivit nykter, medan Pete hade det fortsatt tufft. Han har bland annat levt i hemlöshet och bott hemma hos folk i utbyte mot tjänster.

Annons

– Jag har vaknat upp med pistol mot mitt huvud, andra har hotat mig med vräkning: ”Du måste ha sex med mig annars åker du ut”, sa Pete till brittiska tidningen Mirror.

FOTO: TT

Annons