LÄS MER:MadonnaVictoria BeckhamBritney SpearsTaylor SwiftKardashiansVictoria Beckham

Michael Jacksons pappa Joe Jackson är död – blev 89 år

27 jun, 2018 
Malin Ljung
Michael Jacksons pappa Joe Jackson, 89, har somnat in. För bara två dagar sedan fick familjen reda på att han drabbats av cancer, och att han inte hade lång tid kvar.
Annons

Michael Jacksons pappa Joseph “Joe” Jackson har dött. Den 89-årige familjefadern och överhuvudet av familjen Jackson fick för några månader sedan reda på att han drabbats av bukspottskörtelcancer och lades omgående in på sjukhus i Las Vegas för behandling.

 

Managern var dock ensam under större delen av sjukhustiden, enligt Daily Mail ska han ha förbjudit familjen från att besöka honom – och de fick heller inte se hans läkarjournal för att få reda på vad Joe Jackson drabbats av.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Familjen ska till slut ha lyckats medla med Joe genom hans manager Charles Coupet, vilket ledde till att de först i tisdags fick träffa honom. Sonen Jermaine Jackson bekräftar för sajten att hans far undanhållit sanningen för dem och att ingen hade en aning om hur allvarlig situationen var.

– Ingen av oss visste vad som pågick. Vi ska inte behöva be om och tjata på att få träffa vår egen far, speciellt inte just nu. Vi blev sårade, säger han till Daily Mail.

Annons

Joe Jacksons fru Katherine hade inte heller någon aning om makens sjukdom, enligt Jermaine visste de inte ens var han befann sig. Och när de väl fick träffa honom under tisdagskvällen stod det klart att situationen var mer allvarlig än de ens kunnat ana.

– Han är väldigt svag och har inte lång tid kvar. Familjen behöver finnas vid hans sida, det är det enda vi vill under hans sista dagar, berättade Jermaine Jackson.

Joe Jackson är far till elva barn, däribland Michael och Janet Jackson som han agerade manager för. Han var även hjärnan bakom sönernas hyllade grupp The Jackson 5. Samtidigt har både han och barnen vittnat om att han kunde vara våldsam och höll ett järngrepp kring dem.

De sista åren har Joe Jackson drabbats av flera hälsokriser. Bland annat har han haft en stroke och tre hjärtattacker. Joe somnade in på ett sjukhem i Las Vegas som han flyttades till så sent som i tisdags.

FOTO: Ibl

Annons