Michael Jacksons pappa Joe Jackson är död – blev 89 år

Michael Jacksons pappa Joe Jackson är död – blev 89 år

Michael Jacksons pappa Joe Jackson, 89, har somnat in. För bara två dagar sedan fick familjen reda på att han drabbats av cancer, och att han inte hade lång tid kvar.

Michael Jacksons pappa Joseph “Joe” Jackson har dött. Den 89-årige familjefadern och överhuvudet av familjen Jackson fick för några månader sedan reda på att han drabbats av bukspottskörtelcancer och lades omgående in på sjukhus i Las Vegas för behandling.

 

Managern var dock ensam under större delen av sjukhustiden, enligt Daily Mail ska han ha förbjudit familjen från att besöka honom – och de fick heller inte se hans läkarjournal för att få reda på vad Joe Jackson drabbats av.

Familjen ska till slut ha lyckats medla med Joe genom hans manager Charles Coupet, vilket ledde till att de först i tisdags fick träffa honom. Sonen Jermaine Jackson bekräftar för sajten att hans far undanhållit sanningen för dem och att ingen hade en aning om hur allvarlig situationen var.

– Ingen av oss visste vad som pågick. Vi ska inte behöva be om och tjata på att få träffa vår egen far, speciellt inte just nu. Vi blev sårade, säger han till Daily Mail.

Joe Jacksons fru Katherine hade inte heller någon aning om makens sjukdom, enligt Jermaine visste de inte ens var han befann sig. Och när de väl fick träffa honom under tisdagskvällen stod det klart att situationen var mer allvarlig än de ens kunnat ana.

– Han är väldigt svag och har inte lång tid kvar. Familjen behöver finnas vid hans sida, det är det enda vi vill under hans sista dagar, berättade Jermaine Jackson.

Joe Jackson är far till elva barn, däribland Michael och Janet Jackson som han agerade manager för. Han var även hjärnan bakom sönernas hyllade grupp The Jackson 5. Samtidigt har både han och barnen vittnat om att han kunde vara våldsam och höll ett järngrepp kring dem.

De sista åren har Joe Jackson drabbats av flera hälsokriser. Bland annat har han haft en stroke och tre hjärtattacker. Joe somnade in på ett sjukhem i Las Vegas som han flyttades till så sent som i tisdags.

Michael Jacksons pappa Joe Jackson har dött.

Joe, som egentligen heter Joseph, drabbades för en tid sen av bukspottskörtelcancer.

Bara dagar före Joes död fick familjen veta att han var sjuk i cancer.

Joe Jackson blev 89 år gammal. Han var gift med hustrun Katherine och hade elva barn.

FOTO: Ibl

FRÅN FÖRSTASIDAN