LÄS MER:MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo BooTaylor Swift
Festis marknadsföring banner

Michael Jacksons Neverland rasar i värde efter dokumentären

21 mar, 2019 
AvOla Brising
Efter dokumentären Leaving Neverland säljs Michael Jacksons egendom ut till en tredjedel av priset – och kan behöva rivas.
Annons

Efter dokumentären Leaving Neverland har förutsättningarna för att hitta en köpare till Michael Jacksons tidigare hem ”Neverland” sjunkit drastiskt. I dokumentärfilmen anklagar James Safechuck, 41, och Wade Robson,36, popikonen för att ha förgripit sig på dem som barn, och flera av händelserna som de berättar om ska ha utspelat sig i stjärnans stora lyxiga hem på ranchen.

Redan 1993 kom de första pedofilanklagelserna mot Michael Jackson. Han skulle då ha förgripit sig på 12-årige Jordy Chandler, men Michael slapp undan rättegång genom att betala 214 miljoner kronor till Jordys föräldrar.

2005 anklagades Michael på nytt för att ha förgripit sig på Gavin Arvizo, idag 29. Han ska ha varit elva år gammal då det hela inträffade. I rätten vittnade en pojke vid namn Wade Robson till fördel för Michael, och hävdade att stjärnan aldrig någonsin utsatt honom för något. Michael friades och stjärnan nekade hela tiden till alla pedofilanklagelser, fram till hans död 2009.

Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

En annan pojke, James Safechuck, vittnade även han i den första rättegången till fördel för Jackson – men vägrade att göra det i den andra.

2013 gick Wade Robson, trots att han tidigare förnekat det, ut i amerikansk media och förklarade att Michael Jackson visst hade förgripit sig på honom, från 7 till 14 års ålder. Även James Safechuck erkände sedan att han ljugit i rätten till stjärnans fördel. Det var efter att de två nu vuxna männen själva fick barn som de inte längre klarade av att tiga om övergreppen.

Leaving Neverland är de två männens berättelser om vad världsstjärnan utsatte dem för, hur han manipulerade och hjärntvättade dem till att som barn tycka det var okej att i hemlighet ha sex med en fullvuxen man. Det är minst sagt upprörande och skandalösa saker James och Wade berättar om. Bland annat beskriver de i detalj hur Michael förgrep sig på dem.

Prissänkt till en tredjedel av priset

Michael Jacksons stora ranch ”Neverland” lades först ut till försäljning 2016 för över 900 miljoner kronor. Ett år senare hade priset sänkts till 623 miljoner kronor och idag, efter att Leaving Neverland visats över hela världen, ligger den ute till försäljning för ynka 285 miljoner kronor – en tredjedel av det ursprungliga priset.

Annons

Popstjärnan köpte den spektakulära egendomen 1987 och la sedan ner en förmögenhet på att bygga om fastigheten och den omgivande parken. Han anlade en nöjespark med pariserhjul, konstgjord sjö, pool, tågbana, biograf och djurpark. Allt för sitt eget, och de många barn han bjöd hem till ranchens, stora nöjes skull.

Fastigheten säljs av mäklarna Suzanne Perkins och Kyle Forsyth och enligt dem är fastigheten välskött och har tagits om hand på ett bra sätt genom åren. Priset har tidigare sänkts på grund av att området drabbats av svår torka och andra naturkatastrofer.

– Torkan har upphört och Santa Ynez-dalen står i full blomning, säger Kyle Forsyth till CBS News.

Leaving Neverland gör ranchen osäljbar

Men anklagelserna i Leaving Neverland är ett större hot än klimatförändringarna, enligt flera olika medier. För trots att priset har dumpats något extremt anses egendomen nu vara mer eller mindre osäljbar.

Annons

Enligt uppgifter till The Mirror hotas den 1 100 hektar stora egendomen, som ligger i ett vindisktrikt i Santa Ynez-dalen, av rivning om ingen vill ta hand om den. Fastighetsexperten Ruban Selvanayagam på Property Solvers säger i tidningen:

– Kanske kan någon tro att att Neverland kan omvandlas på något sätt, men det skulle vara dömt att misslyckas enligt min åsikt.

Samma fastighetsexpert uttalar sig även i tidningen The Daily Star där han säger:

– Jag tror att det mesta av det kommer att rivas eftersom jag tvivlar på att några utvecklare vill bevara Michael Jacksons arv efter dessa chockerande påståenden.

FOTO: TT

Annons