LÄS MER:MadonnaBritney SpearsTaylor SwiftKardashiansVictoria Beckham

Mariah Careys miljonregn – efter succén med jullåten

27 dec, 2019 
AvStina Dahlgren
Mariah Carey All I want for christmas is you
Mariah Careys hit All I want for Christmas is you är en av världens mest spelade låtar.
Så många miljoner har sångerskan tjänat på den numera klassiska jullåten.
Annons
Elle Fanning svimmade efter klädmissen – kritiseras av fansenBrand logo
Elle Fanning svimmade efter klädmissen – kritiseras av fansen

Sångerskan Mariah Carey, 49, är en av världens mest välkända artister. Hon slog igenom redan 1988 och har släppt hitlåtar som Hero, Without you och Against all odds.

Stjärnan har varit gift två gånger, första gången med sin dåvarande manager Tommy Mottola, 70, och andra gången med rapparen Nick Cannon, 39. Med den sistnämnda fick hon två barn – tvillingarna Moroccan och Monroe, 8 år.

Förlovad med miljardären James Packer

Efter den senaste skilsmässan från Nick har hon blivit ihopkopplad med flera olika celebriteter. Ett tag dejtade hon miljardären James Packer, 52. De förlovade sig och allt verkade vara  frid och fröjd. Enligt uppgifter till sajten TMZ ska han dock ha blivit avundsjuk på en av hennes dansare vid namn Bryan Tanaka som enligt honom stod Maria Carey lite väl nära.

Under en konsert ska Bryan ha varit skadad men ändå dykt upp till en show. Det ska ha fått James att koka över då  han själv var på plats för att se sin blivande fru uppträda. James ska ha tagit in Bryan i ett rum och där ställt till med en “otrevlig scen”. Mariah ska i efterhand ha fått veta om detta och därmed gjort slut. Diamantringen för 90 miljoner fick hon lämna tillbaka.

Annons

Miljonregn över All I want for Christmas is you

Sångerskan behöver dock inte sörja varken sin miljardär eller dyrgripen till ring. Hennes monsterhit till låt All I want for Christmas is you, som släpptes 1994, drar nämligen in nästan 40 miljoner kronor per år enligt The New York post.

Hon skrev låten tillsammans med Walter Afanasieff som även skrivit hennes låtar Hero och One sweet day.

– Men All I want for Christmas is you är verkligen grädden på moset, säger han och fortsätter:

– Jag hade aldrig kunnat ana att folk skulle prata om låten över 20 år senare, men jag är glad att vi gör det. Den har definitivt hjälpt till att föda och klä mina tre barn, säger han till tidningen.

Så mycket tjänar Maria Carey på jullåten

De 40 miljoner kronorna per år kommer från när låten spelas på radion. Sajten Entertainment har även räknat ut att musikvideon på Youtube hittills har genererat 120 miljoner kronor.

Annons

Spotify är svårare att få ut en exakt summa av då inga säkra källor finns på hur mycket en låt får per lyssning. Sajten har dock kommit över uppgifter som tyder på att All I want for Christmas spelat in nästan 20 miljoner kronor. Förra året slog den rekord i mest antal lyssningar på en dag och på självaste julafton det året drog den in nästan en halv miljon kronor. På en enda dag…

Dessutom drar den in enorma summor varje gång den används i filmer, reklamer eller tv-serier. Den exakta summan på hur mycket låten drar in eller hur mycket Mariah Carey tjänat på den genom åren är alltså svår att räkna ut. Vi kan bara konstatera att det handlar om väldigt många miljoner varje år…

FOTO: TT

Annons