Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:MadonnaBritney SpearsTaylor SwiftKardashiansVictoria Beckham

Mariah Careys kamp mot sjukdomen: "Jag kände mig så ledsen"

13 apr, 2018 
AvLotta Gray
Mariah Carey pratar ut om sin psykiska ohälsa.
I många år har hon lidit av sömnsvårigheter och humörsvängningar. Nu berättar Mariah Carey om sin psykiska ohälsa och diagnosen bipolär II.
Annons

Sångerskan Mariah Carey, 48, berättar för första gången om att hon är bipolär och numera äter medicin för sin åkomma. Första gången hon sökte hjälp var redan 2001 då hon fick ett sammanbrott och blev inlagd på sjukhus men vägrade då att inse att hon behövde hjälp och stöd.

– Jag kunde inte bara tro det, säger hon i People.

Men efter att ha gått igenom de senaste åren under tuffa omständigheter har hon nu insett att hon behöver all hjälp hon kan få.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Ända fram till nu har jag levt i någon sags förnekelse och varit livrädd för att någon ska utsätta mig för krav, men det har varit ett alltför tung börda att bära och jag kunde inte bara fortsätta. Nu har jag sökt och fått hjälp.

Artisten har gått tillbaka till att göra det hon älskar, skriva och sjunga och äter även medicin för sin bipoläritet som yttrar sig som överaktivitet eller depressiva tillstånd men även som irritation och sömnlöshet.

Annons

– Under en lång period har jag haft svårt att sova och det var ingen vanligt sömnlöshet, jag kunde ligga hela nätterna och räkna får, och var livrädd för att göra folk besvikna trots att jag bara jobbade och jobbade men det visade sig vara en form av mani, manodepressivitet kopplad till diagnosen bipolär II.

– Jag kände mig så ensam och ledsen och fick dåligt samvete över att jag inte la ner energi på mitt jobb.

Mariah Carey slog igenom med sitt självbetitlade debutalbum 1990 och har sålt över 250 miljoner skivor. Hon har två barn, snart 7-åriga tvillingarna Moroccan och Monroe tillsammans med exmaken, komikern Nick Cannon, 37.

Foto: IBL

Annons